Wat doe ik na 23 maanden werken voor Calco?

Naar overzicht

Over een maand ben ik twee jaar in dienst! Daarmee kom ik in de buurt van het einde van mijn traineeship. Het is een mooi leertraject geweest, maar het is ook nog maar het begin…Werk

Op het werk hou ik mij met meer zaken bezig dan onder mijn functie valt (Software Configuratie Manager). Ik ben:

  • met mijn collega’s het proces Software Configuratie Management (SCM) aan het borgen door een plan op te stellen, waarin o.a. staat wat onze kaders en verantwoordelijkheden zijn.
  • Scrum Master van een klein team van SCM.
  • samen met mijn manager een stappenplan voor een Federated CMDB aan het uitwerken. Een configuration management database (CMDB) is een opslagplaats van informatie met betrekking tot alle componenten binnen een netwerk.
  • sinds een paar dagen Scrum Master van een DevOps (development and operations) team. Zoals de naam al doet vermoeden draait het bij DevOps om samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. In deze rol werk ik met een team aan de inrichting van een standaard- en voor zover mogelijk een geautomatiseerde ontwikkelstraat. Dat betekent dat als de Business straks een aanvraag op de lopende band legt, dat die snel kan worden uitgerold.
  • last but not least ben ik voorzitter van een opstartend Jong SVB.

In al deze rollen wordt ik ondersteund door mijn manager vanuit Calco of de opdrachtgever, in de vorm van gesprekken en cursussen. Deze ondersteuning en mogelijkheden wens ik iedere MasterClasser toe, zonder deze steun had ik dit allemaal nooit gered.

Verder ontwikkelen

Drie maanden geleden schreef ik een blog, dit stip op de horizon waarin ik aangaf om de komende tijd mijn ontwikkelmogelijkheden te onderzoeken. Komend fieldgesprek gaan we bespreken welke competenties ik de komende jaren wil ontwikkelen. Afgelopen tijd heb ik mijn stip op de horizon gezet. Over 3-5 jaar wil ik ingezet kunnen worden als technisch projectleider. Ik vind het uitdagend in een dynamische omgeving een project op zowel inhoud als relatie en proces te sturen.

Er zijn uiteraard allerlei trajecten mogelijk om technisch projectleider te kunnen worden. Nog geen week geleden ben ik gevraagd om Scrum Master te worden van een DevOps team (zoals hierboven genoemd). In eerste instantie richt ik mij op relatie en proces, maar later ook op de inhoud (techniek). Komende maanden heb ik de tijd om dit verder vorm te geven. Via deze blog zal ik dan ook mijn bevindingen en nieuwe inzichten blijven delen.

Ben je nieuwsgierig naar het (IT-)vak in het algemeen of wat ik specifiek doe? Schroom dan niet om contact met me op te nemen! Je kunt een bericht hieronder achterlaten of me benaderen via LinkedIN of Twitter @David_Calco. Daarnaast ben ik telefonisch bereikbaar via 0654347832.

Onze opdrachtgevers