Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Naar overzicht

Wij stellen je voor aan Stien Bosse, zij is gestart in onze MasterClass Potentials van 1 oktober 2017. Stien had nog geen opleiding afgerond toen ze bij ons in de MasterClass begon en heeft nu een top-functie bij de ING. We hebben haar gevraagd om wat te vertellen over haar traject.

Stien Blog 1

Vragen en (geen) antwoorden

Waar ben je goed in? Wat zijn je passies en waar word je enthousiast van? Wat is jouw potentie?Zomaar een aantal vragen die je kunnen worden gesteld tijdens een sollicitatiegesprek. Of misschien heb je het jezelf ook wel eens afgevraagd. Toen ik over deze vragen en de antwoorden nadacht, besloot ik het eens om te draaien; waar stond ik vijf jaar geleden?

Toen ik vijf jaar geleden Technische Bedrijfskunde studeerde, had ik wel een idee waar ik goed in was. Bijvoorbeeld het oplossen van ingewikkelde vraagstukken en analytische puzzels. Een technische studie leek daarom zo logisch. Maar een antwoord op de andere vragen? Ik had geen idee! Omdat ik erg nieuwsgierig ben en het liefst alles wil weten, heb ik interesses genoeg. Maar als je zoveel leuk vindt en alles wilt leren, dan kom je er natuurlijk nooit achter wat je voor werk wilt doen.

Mijn kennismaking met de IT

Ook toen ik in aanraking kwam met het onderwerp informatiesystemen was mijn interesse gewekt, maar echt enthousiast? Dat was ik na het volgen van een vak nog niet. Bovendien, dacht ik, in de IT werk je alleen. Terwijl ik het juist leuk vind om in een team te werken. Toch was ik getriggerd en ben ik als stagiaire aan de slag gegaan op een IT-afdeling. Tijdens deze paar maanden kwam ik er niet alleen achter hoeveel er in een korte periode kan veranderen, ik ontdekte ook hoe leuk ik het vind om veranderingen mee te maken en hier aan bij te kunnen dragen! Toen ik ook nog eens zag dat de IT niet betekent dat je de hele dag alleen bent en naar een beeldscherm kijkt, was ik om. Hier wilde ik in verder. Door deze inzichten heb ik uiteindelijk een paar grote beslissingen durven nemen; ik ben zelf een nieuwe informatica-studie begonnen en ik heb een jaar lang als supportmedewerker in de IT gewerkt.

Wat Calco voor mij heeft betekend

Mijn grootste stappen heb ik gemaakt sinds ik bij Calco ben begonnen. Ook al heb ik mijn informatica-opleiding nog niet afgerond, ik ben toch in twee maanden klaargestoomd voor mijn nieuwe job als Ops Engineer bij de ING. Ik mag nu iedere dag lastige puzzels oplossen, een complexe omgeving leren kennen en in mijn team werken we intensief samen om de applicatie steeds weer te verbeteren. In mijn werk mag ik nu nieuwsgierig zijn en wordt er juist verwacht dat ik blijf leren over nieuwe systemen. Ik had het eerder nooit gedacht, maar juist door deze zogenoemde ‘soft skills’ vind ik werken in de IT zo leuk! 

Inmiddels weet ik steeds beter waar ik goed in ben, waar ik beter in kan worden en waar ik enthousiast van word. Juist doordat ik grote beslissingen heb genomen, ben ik hierachter gekomen. Ik weet nu zeker dat ik verder wil in de IT. Maar heb ik dan ook eindelijk een antwoord op mijn eerste vraag: waar zie ik mezelf over vijf jaar?  Nee, ik weet niet waar ik over vijf jaar sta. Gelukkig maar. Ik werk immers in de IT, dus ik weet dat er in vijf jaar veel kan veranderen. 

Heb jij - net als Stien - geen opleiding afgerond en wil je wel graag aan de slag in een IT-traineeship? Bekijk dan onze vacature voor het traineeship 'MasterClass Potentials'

Onze opdrachtgevers