Verwachtingen

Naar overzicht

Nog één week en dan is het voorbij. Mijn tijd bij Calco zit er dan echt op. En wat is het hard gegaan. Als de dag van gisteren weet ik nog hoe ik voor het eerst op het kantoor in Maarssen kwam voor een sollicitatie. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar ik kwam er doorheen. Achteraf gezien had ik dit natuurlijk nooit kunnen verwachten.

We zaten samen in een achtbaan en dat schept een band.

Ik had nooit een letter code gezien, netwerkproblemen kon ik altijd bij een maatje kwijt en bovenal voelde ik mij onzeker over mijn carrièreperspectieven. Na vierenhalf jaar studie en 2 jaar werkervaring was ik bang nergens aan de bak te kunnen komen. Grote onzin natuurlijk. De sollicitatie ging soepel, al was de analytische test pittig. In de eerste maand was geen dag hetzelfde. De IT termen vlogen door de lucht. In korte tijd leerde ik ontzettende veel over mijzelf, java code en de IT in het algemeen. Mijn vriendenkring werd uitgebreid met twaalf hele leuke verschillende personen. We zaten samen in een achtbaan en dat schept een band.

Ik leerde voor het eerst 'if statements' te schrijven, bugs te fixen en lekker te queryen op een database. De tweede maand ging het maar door. De eerste examens werden behaald en we werden getraind voor een specifieke inzet. Een inzet bij een opdrachtgever, dat kwam opeens dichterbij. Ik moest er even wat langer op wachten, maar na 3,5 maanden ben ik begonnen bij SNS.

In plaats van alleen maar vragen te stellen, kon ik ze gaan beantwoorden. In plaats van mensen te zoeken, werd ik gevonden.

De eerste maanden waren best even lastig. Welke rol pak je op? Wat verwachten mijn nieuwe collega’s van mij? Kan ik het wel? Gelukkig bleven de lijnen met Calco kort. Even een korte peptalk met mijn accountmanager Nerissa en ik kon er weer tegenaan. Binnen een zeer korte periode had ik mijn plek dan ook echt gevonden. In plaats van alleen maar vragen te stellen, kon ik ze gaan beantwoorden. In plaats van mensen te zoeken, werd ik gevonden. Elke maand een personeelsvergadering of technische meeting waar ik dat leuke ‘klasje van vroeger’ weer ontmoette. 'Waar lopen jullie tegen aan? En wat doen jullie dan?' En dan vliegt de tijd.

Had ik dit ooit kunnen verwachten? Dat antwoord weten jullie inmiddels wel. Ik hoop dat mijn blogs, de gesprekken op de carrièredagen en de foto’s in de landelijke dagbladen mensen overtuigd hebben van de Calco Masterclass. Ik kijk met heel veel plezier terug op alle cursussen, meetings, collega’s en zelfs vrienden van Calco. Mocht je nog vragen hebben, ik ben natuurlijk nog gewoon bereikbaar via LinkedIn!

Onze opdrachtgevers