Verbaas jezelf

Naar overzicht

Toen ik voor het eerst van Calco hoorde, was het eerste wat ik dacht: “een carrière in de IT, wat moet ík daarmee?” Ik voelde me eigenlijk niet meteen aangesproken, totdat mensen in mijn omgeving tegen mij zeiden dat ik daar misschien eens serieus naar moest kijken. Want was het inderdaad niets voor mij, of kon ik mezelf toch in bepaalde dingen herkennen? En wat hield het eigenlijk in, “de IT” had ik daar wel eens over nagedacht? Ik moest bekennen van niet, maar toen ik me erin ging verdiepen, merkte ik dat termen als leergierig, communicatief vaardig en samenwerking mij juist heel erg aanspraken! 

"Niet alleen in de sector heb ik me verbaasd, maar ook in mijn eigen kunnen"

Dus ondanks een andere studieachtergrond, ging ik er toch voor! En achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten, dus dat doe ik dan ook maar: het is een super goede keuze geweest! Vroeg ik me eerst nog af wat “de IT” dan precies inhield, weet ik inmiddels dat het zo breed kan zijn als je zelf wilt. En dat er een ontelbaar aantal verschillende functies zijn die je kunt invullen in de IT. En laat ik nou net die leuke functie gevonden hebben!

Maar niet alleen in de sector heb ik me verbaasd, ook in mijn eigen kunnen. Dit merkte ik ineens weer afgelopen week. Ik kwam terug van een fijne vakantie en ging weer aan de slag. En meteen pakte ik iets op wat ik nog nooit gedaan had; een zogeheten expert routine (een stuk code in ABAP, de programmeertaal van SAP) en het lukte ook nog eens meteen! Moet je je voorstellen dat ik toen ik bij Calco begon, nog niet eens van het bestaan van Business Intelligence afwist! Als je mij dit beeld twee jaar geleden had geschetst had ik je niet geloofd. En nu ben ik er super trots op!

Vraag jij je ook af wat een carrière in de IT voor jou zou betekenen? Stel je vragen via Twitter (Tess_Calco) of LinkedIn, of solliciteer direct via de site!

Onze opdrachtgevers