Van modeblogger tot programmeur

Naar overzicht

Tijdens mijn studie journalistiek kwam ik er achter dat ik niet elke dag met het nieuws bezig wilde zijn. Oeps, inschattingsfoutje. Ik ben gaan kijken naar wat ik wél leuk vond. Video's monteren, de krant vormgeven. Eigenlijk vond ik het vooral leuk om handiger te worden met de computerprogramma's (InDesign, Avid, Final cut pro) en om mooie dingen te maken. 

Aangezien ik erg veel hou van websites en mode, ben ik samen met mijn zusje een modeblog begonnen. Fashionweeks bezoeken, veel fotograferen, video's maken, social media bijhouden, een maandelijkse rubriek in een tijdschrift; we deden het allemaal. En niet te vergeten een website waar alles op kwam te staan!

Later kreeg ik de kans om te werken als webredacteur en kwam hierdoor in aanraking met de IT-afdeling van de VPRO. Dit heeft mijn beeld van de IT volledig veranderd. Ik zag hoe ze elke dag een stand-up deden en dat het beeld dat ik had van de IT totaal niet klopte. Aha, nu snapte ik waarom mijn broertje IT'er wilde worden! Maarja, hij had een zelfgebouwde Windows pc met lichtjes erin en was al jaren aan het studeren en ik zat modeblogs te maken achter mijn MacBook. Voor mijn gevoel was ik niet geschikt voor de IT.

Intussen ontdekte ik dat de modewereld niet bij me paste. Op zoek naar wat anders! Ik deed vaak administratief werk en dan kon ik me soms zó storen aan slecht werkende software. Ik las ergens dat je zelf een bijdrage moet leveren, als je ergens kritiek op hebt, dus besloot ik naar de IT-sector te kijken.

Ik kwam erachter dat heel veel IT'ers geen IT-studie hebben gedaan, maar in het vak zijn gerold. Dat steeds meer vrouwen in de IT gaan werken. Dat je niet direct in een command line hoeft te coderen. Dat het dé sector is om carrière in te maken. En dat de banen voor het oprapen liggen. Eerlijk gezegd was ik wel een beetje klaar met simpele baantjes en een karig salaris! Ik wilde mijn hersens weer eens gebruiken.

Toen ik hoorde van de Calco MasterClass, werd ik dan ook direct enthousiast. Al na twee maanden aan de slag als IT-er? Als ik had geweten dat Calco bestond, had ik al veel eerder gesolliciteerd.

Vastberaden ging ik langs op een Calco borrel en daar heb ik met een aardige recruiter gesproken. Na een leuk gesprek was ik dolblij. Toen ze me een week later belde dat ik aan de sollicitatieprocedure mocht deelnemen!

Met als resultaat dat ik in juli 2016 begonnen ben aan de Calco MasterClass en nu werk als IT'er. Als ontwikkelaar zelfs. Bij een groot bedrijf. Tussen allemaal slimme mensen. The real deal!

Inmiddels ben ik niet meer bang voor command line en ben ik elke dag bezig met "code kloppen". En het grappige is dat de HTML/CSS kennis die ik heb opgedaan tijdens het maken van de modeblog me nu goed van pas komt!

Ik zal de komende tijd bloggen over mijn ervaringen, tips geven en vragen beantwoorden. Neem contact met me op via Instagram, LinkedIn of per mail.

Onze opdrachtgevers