Van kennis dragen naar kennis delen

Naar overzicht

Ik wil heel graag alles weten. Alles begrijpen. Zoals de Engelse filosoof Francis Bacons al betoogde: kennis is macht! Verslagen schrijven vol gedetailleerde feitjes, nauwkeurige grafieken maken bij analyses: you name it, I got it. Het is een eigenschap waar ik trots op ben en die me met twee vingers in de neus door mijn studie liet vliegen. Maar sinds ik bij Calco werk, ben ik steeds vaker vraagtekens gaan plaatsen bij Bacons lijfspreuk. Want hoewel kennis een mooi goed is, heeft het weinig waarde als je het niet deelt. En dat is bij mij helaas vaak wel het geval. Ik ben zo druk bezig kennis te vergaren dat ik in meetings vaak stilval. Ik luister en luister, maar draag weinig bij omdat ik eerst zeker wil weten dat ik voldoende weet. Een beetje zoals Rupsje Nooitgenoeg, zeg maar. Maar dan met kennis.

Hoewel kennis een mooi goed is, heeft het weinig waarde als je het niet deelt.

Ik besloot me daarom in te schrijven voor één van de trainingen die Calco aanbiedt: Effectief Communiceren. Deze training was verdeeld over twee avonden en richtte zich op gespreksstructuren en -technieken. Het waren twee fijne avonden waarop een stel mede-MasterClass Professionals en ik niet alleen theorie tot ons namen, maar ook openhartig met elkaar bespraken waar we tegenaan lopen qua interactie met andere mensen. Wat me vooral van de training is bijgebleven, is het DISC-model dat de volgende vier persoonlijkheidsstijlen onderscheidt: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Mijn drang naar details blijkt typerend te zijn voor mensen met een hoge ‘C-stijl’. Consciëntieus, dus.

Nu ik me bewust ben van de persoonlijkheidsstijlen is het voor mij gemakkelijker om tijdens gesprekken in te spelen op verschillende soorten informatiebehoeftes. Ik weet dat een I’tje doorgaans enthousiast is en graag zelf praat. Zo’n persoon wordt blij van innovatieve ideeën en mooie visies en die moet ik vooral niet lastig vallen met te veel details. Praat ik met een D, dan is het handig om concrete resultaten te benoemen. En een S houdt dan weer van harmonie, zal graag een ander helpen.

Ondanks mijn kennisverzamelwoede merk ik dat ik nu wat vaker mijn mond open durf te trekken. Enerzijds doordat ik informatiebehoeftes beter in kan schatten en anderzijds doordat ik me heb gerealiseerd dat mijn consciëntieuze gedachten wel degelijk een mooie toevoeging kunnen zijn aan een gesprek of meeting. Óók als ze in mijn ogen eigenlijk nog niet perfect genoeg zijn. ‘Kennis is macht, kennis delen is kracht’ zal voortaan mijn credo zijn!

Zou je meer willen weten over het DISC-model? Of ben je benieuwd welke trainingen Calco nog meer aanbiedt? Geef me een seintje, en dan vertel ik je er graag meer over!

Onze opdrachtgevers