Van Calco naar ‘the American Dream’

Naar overzicht

Toen ik begon bij Calco werd mij het traject uitgelegd. 2 maanden intern, 22 maanden bij de opdrachtgever waarna je de keuze hebt over te gaan. Die 2 jaar zijn zo voorbij werd er gezegd. Op dat moment kon ik me dat nog niet echt voorstellen, maar nu is het dan toch zover… De 2 jaar zijn bijna voorbij en het lijkt inderdaad alsof ik slechts één keer met mijn ogen heb geknipperd. Dit is dan ook mijn laatste blog als Calco ambassadeur.

De 2 jaar zijn bijna voorbij en het lijkt inderdaad alsof ik slechts één keer met mijn ogen heb geknipperd.

Op 1 oktober is voor mij het moment waarop de 22 maanden aflopen. Het was voor mij vanzelfsprekend om over te gaan naar de opdrachtgever. Ik vind het geweldig bij InTraffic, en ik ging er stiekem wel een beetje van uit dat ze mij ook wilden hebben. Echter werden deze plannen toen flink verstoord. Ik kreeg namelijk een baan aangeboden in Amerika. In mei 2014 heb ik de green card loterij gewonnen (ja, dat bestaat), waardoor ik samen met mijn man een werkvergunning heb ontvangen voor de Verenigde Staten. Ik was van plan hier op den duur wel een keer gebruik van te maken, het was immers altijd mijn droom ooit naar Amerika te verhuizen, maar niet per se op korte termijn. Toen werd ik benaderd door een groot luchtvaartbedrijf in Portland, Oregon voor de functie QA Engineer. Aangezien ik een luchtvaartachtergrond heb en als software tester ervaring heb, was dit een perfecte kans die ik niet wilde laten schieten. Mijn man en ik zullen dan ook op 25 september de oversteek maken en op 19 oktober begin ik mijn werk daar.

Ik vond het aan de ene kant ontzettend moeilijk de beslissing te maken; Calco en InTraffic hebben een fantastische start aan mijn carrière gegeven en het voelt ook nog niet alsof ik klaar ben daar afscheid van te nemen. Aan de andere kant kon ik zo’n kans, die niet elke dag langskomt, niet laten schieten. Zo zie je maar weer, je weet maar nooit wat er op je pad komt. Samen met mijn vertrek gaat mijn collega met zwangerschapsverlof. Wij zijn dan ook druk bezig samen iemand anders in te werken om na ons vertrek onze werkzaamheden over te nemen. Daarnaast hoop ik nog wat belangrijke mijlpalen in het project mee te maken. Maar 18 september is dan toch echt mijn laatste werkdag. Op de achtergrond zijn we natuurlijk erg druk met de emigratie. Zo moeten we gaan verhuizen, van alles en nog wat opzeggen en alvast kijken naar huizen en auto’s in Amerika.

Calco en InTraffic hebben een fantastische start aan mijn carrière gegeven en het voelt ook nog niet alsof ik klaar ben daar afscheid van te nemen

Bij deze wil ik dan ook iedereen bij Calco en InTraffic bedanken voor de geweldige tijd!

Ben je benieuwd naar de green card loterij, emigratie naar Amerika, mijn nieuwe baan, Calco, InTraffic, testen of wat dan ook… ik ben nog altijd te bereiken op LinkedIn en Twitter.

Onze opdrachtgevers