Van Applicatiebeheerder tot Management Consultant

Naar overzicht

De meeste mensen kennen Calco van de MasterClass, een constructie waar getalenteerde trainees voor een bepaalde periode bij een opdrachtgever werken en daarna in dienst kunnen treden bij die opdrachtgever. Calco heeft echter ook een tak ‘Calco Flex’ die zich richt op opdrachten voor ervaren IT-professionals. Zo heb ik de afgelopen jaren veel ervaring op kunnen doen in verschillende sectoren en in verschillende rollen. Het waren soms langdurige opdrachten (denk aan enkele jaren), maar ook kortdurende opdrachten van enkele maanden. Hierdoor krijg je een ‘kijkje in de keuken’ bij interessante bedrijven.

Ik ben in 2010 gestart in de zorgsector. Een dynamisch werkveld waar je veel in direct contact staat met de eindgebruikers van de IT-systemen waar je voor verantwoordelijk bent. Bij de ziekenhuizen waar ik heb gewerkt werden losse zelfstandige applicaties gerationaliseerd. Deze moesten echt plaatsmaken voor een totaaloplossing, het zogenaamde ziekenhuis informatiesysteem. Het interessante aan deze opdracht was het ontwerpen, bouwen en implementeren van een totaaloplossing voor alle doelgroepen in het ziekenhuis. Niet één oplossing die werkt voor een bepaalde doelgroep, maar een breed platform waar iedereen zijn informatie kan vinden, delen en aanvullen.

Hierdoor krijg je een ‘kijkje in de keuken’ bij interessante bedrijven.

Inmiddels werk ik enkele maanden bij het grootste bedrijf voor postale diensten in Nederland en daar zitten zij ook in de transitie van losse IT-systemen naar een integrale oplossing. Door de ervaringen die ik heb opgedaan in voorgaande opdrachten kan ik mij nu meer richten op de sturing in plaats van de bouw van deze transitie. Ik werk samen met het management van de afdeling die mede verantwoordelijk is voor de rationalisatie. In deze opdracht help ik het management om inzicht te krijgen in de financiële gevolgen van de transitie en hoe ze dit kunnen monitoren en sturen.

Dankzij Calco heb ik bij bedrijven in verschillende sectoren ervaring kunnen opdoen.  Het leert je snel te schakelen en de problematiek bij verschillende bedrijven te doorgronden. Daarnaast kan je de opgedane kennis en ervaring uitwisselen, want oplossingen in de ene sector zijn soms met een paar aanpassingen heel goed toe te passen in een andere sector. Al met al zorgt het voor een frisse kijk op situaties en leidt het soms tot verrassende oplossingen die bijdragen aan het succes van het bedrijf, maar ook je eigen ontwikkeling. 

Onze opdrachtgevers