‘Should I stay or should I go now?’

The Clash
Naar overzicht

In de carrière van elke MasterClass Professional bij Calco zal deze door The Clash bezongen vraag op een gegeven moment van groot belang zijn. Waar bij The Clash deze vraag nog over iets onschuldigs als een flirt ging, gaat deze vraag bij elke Masterclass Professional over het vervolg van zijn of haar carrière!

Ik heb zelf deze vraag ruim een half jaar geleden beantwoord en kan zodoende een wat andere ervaring met jullie delen dan de andere ambassadeurs. Er is veel informatie te vinden over het Masterclass traject bij Calco en in het bijzonder over de eerste 2 maanden die je bij Calco doorbrengt. Wat minder beschikbaar is, is informatie over het einde van je Masterclass periode en dat gat zal ik proberen te vullen. In deze blog zal ik dus beschrijven wat het einde van je Masterclass betekent en wat de mogelijkheden zijn.

Dit betekende dat ik voor een keuze kwam te staan die bestond uit drie opties.

Mijn Masterclass leidde er toe dat ik na de 2 maanden opleiding ben ingezet als Junior Project Manager bij FrieslandCampina. Dit hield in dat ik uiteindelijk 2 jaar lang bezig ben geweest om veel verschillende projecten naar een zo goed mogelijk einde te brengen. Zoals voor elke Masterclass Professional betekende het eind van deze twee jaar dat ikzelf en FrieslandCampina voor een keuze werden gesteld: stay or go? Voor het antwoord beoordeelde FrieslandCampina mijn inzet van de afgelopen 2 jaar en besloot mij graag bij hen in dienst te nemen. Dit betekende dat ik voor een keuze kwam te staan, die bestond uit de volgende drie opties:

  • In dienst gaan bij FrieslandCampina als ProjectManager
  • Calco vragen mij te detacheren bij een andere opdrachtgever
  • Op de arbeidsmarkt zelf iets anders vinden

De keuze die ik gemaakt heb, laat zich raden! Elk van deze opties heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen, maar waar het voor mij uiteindelijk op neer kwam, is een afweging tussen aan de ene kant verdieping in je functie of aan de andere kant verbreding in de IT industrie. Wat voor jouw carrière een gepast vervolg is, zal voor iedereen anders zijn. Ik heb echter gekozen voor de verbreding. Dit besluit zegt overigens niets over mijn tijd bij FrieslandCampina! Ik kijk nog altijd met erg veel plezier terug op mijn tijd bij deze organisatie en ben enorm dankbaar voor de lessen die ik daar geleerd heb.

Bij mijn afweging tussen verdieping en verbreding merkte ik dat ik er nog niet aan toe was me te verdiepen in de functie van Projectmanager of de organisatie van FrieslandCampina. Daarnaast besefte ik me dat ik nu nog (relatief) eenvoudig via Calco mijn ervaring zou kunnen verbreden door ze te vragen mij in te zetten in een andere functie en bij een ander bedrijf. Mocht ik bijvoorbeeld nu overgegaan zijn naar FrieslandCampina en na 2 of 3 jaar nog iets anders willen proberen, dan waren de mogelijkheden aanzienlijk  minder geweest. Ik besloot dus om nu gebruik te maken van de mogelijkheden die Calco biedt en hen te vragen mij te helpen om me verder te verbreden in de IT industrie. Via deze route ben ik nu terecht gekomen in een heel andere functie bij een totaal ander bedrijf: ABN Amro. Ik merk dat ik door deze totaal andere omgeving opnieuw uitgedaagd wordt en de steile leercurve van de eerste 2 jaar verder kan doorzetten.

Beste lezer, bij deze weet je dus waar je aan begint! En mocht je toevallig een collega zijn die dit leest en eens met iemand willen sparren over je eigen ‘stay or go’ besluit dan hoor ik het graag.

Onze opdrachtgevers