Ready for take off!

Naar overzicht

In maart 2014 ben ik bij Calco begonnen en mijn laatste echte vakantie stamt van voor die tijd. Het werd dus weer eens tijd een vakantie te plannen om me weer helemaal op te laden en even los te maken van werk. Maar voor ik kan gaan genieten van 3 weken Afrika, moeten er op het werk ook de nodige voorbereidingen getroffen worden. Projecten gaan namelijk gewoon door, deadlines moeten gehaald worden en lopende zaken moeten worden overgedragen. En laat nou net tijdens mijn vakantie een groot releasemoment gepland staan van een nieuwe website waar wij als team de afgelopen tijd hard aan hebben gewerkt. Na een periode van programmeren, content invoeren, stylen en testen ligt er een vrijgave; de website is ready for take off! Ondanks de uitgebreide, zorgvuldige voorbereiding en uitgevoerde testen om de kwaliteit van de website te garanderen, is zo’n groot releasemoment altijd een spannend moment. Gaat alles zoals gepland? Niets over het hoofd gezien?

Vanuit mijn rol als applicatiebeheerder ben ik verantwoordelijk voor het uitvoeren van de installatie en vervolgens voor het beheer van de nieuwe website. Nu het releasemoment in mijn vakantie valt moet ik deze taken overdragen aan collega’s om hen hierop zo goed mogelijk voor te bereiden. Voor wie nog dacht dat IT’ers niet hoeven te communiceren komt bedrogen uit. Communicatie blijkt het toverwoord om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat hij wanneer moet doen. De week voor mijn vakantie ben ik dan ook vooral druk met overleggen, afstemmen, plannen en het schrijven van een installatiehandleiding en overdrachtsdocument. Dit alles om ervoor te zorgen dat ik met een gerust hart in het vliegtuig stap. Ready for take off!

Ondanks de zorgvuldige voorbereiding en de heerlijke vakantie, denk ik op de bewuste dag toch even aan de release. Zijn alle stappen helder beschreven en gaat alles zoals gepland? Wordt het de zachte landing die we voor ogen hebben? Op de eerste werkdag na mijn vakantie ben ik dan ook heel benieuwd naar de release. Als collega’s binnen druppelen zie ik dat iedereen ontspannen is en de projectmanager is tevreden; alles is soepel en volgens planning verlopen zonder noemenswaardige incidenten. De zorgvuldige voorbereiding en overdracht hebben hun vruchten afgeworpen en de nieuwe website heeft een zachte landing gemaakt. Op naar de volgende release, die gelukkig niet in mijn vakantie valt! Want op vakantie gaan is heerlijk, maar het gevoel dat het harde werken wordt beloond met een succesvolle release, geeft toch ook echt een kick!

Onze opdrachtgevers