Op zoek naar internationale mogelijkheden

Naar overzicht

Hi! In mijn eerste blog vertel ik jullie met veel plezier over de internationale ervaringen die ik in mijn 3,5 jaar bij Nationale Nederlanden (in het vervolg: NN) heb opgedaan. Hoe is het gekomen dat ik van een stedentripje met EasyJet (en krappe stoelen) in mijn studententijd ben geüpgraded naar de Businessclass van Emirates (met een glaasje champagne en m’n persoonlijke stewardess)? Daar vertel ik jullie graag meer over!

Over het algemeen hebben IT’ers toch een beetje een stoffig imago en worden ze door de meeste mensen gezien als mannen met grijs haar, een bromsnor en geitenwollen sokken in slangenlederen pantoffels. Na mijn start bij NN werd dit stereotype echter al snel ontkracht en werd duidelijk dat IT een zeer uitdagende, innovatieve, dynamische en vooral ook internationale sector is, waar je als Young Professional goed op je plek zit.

"Meteen was duidelijk dat ik in een zeer internationale omgeving terecht was gekomen. Dit leek me wel wat!"

In augustus 2013 kwam ik vers van de Calco MasterClass pers en werd ik ingezet als Junior Analist bij het IT Hosting (IT infrastructuur) team van NN. Binnen mijn eerste opdracht ondersteunde ik de manager van ons team met diverse werkzaamheden. Het was vooral genieten als we gedurende werktijd even “mee gingen roken” en onze manager ons de oorlogsverhalen vertelde van zijn gouden jaren bij investeringsbank Barings in de UK. Hij had alle uithoeken van de wereld al gezien en zijn Frequent Flyer Miles konden niet op. Meteen was duidelijk dat ik in een zeer internationale omgeving terecht was gekomen. Dit leek me wel wat!

Na deze eerste indruk ging ik op zoek naar mijn eigen internationale mogelijkheden bij NN. De eerste kans deed zich voor en in 2014 mocht ik op bezoek bij NN in Tsjechië (toen nog geen Businessclass helaas), om voor hen een uitwisselingsprogramma te organiseren met Nederlandse IT Hosting collega’s. Na meer succesvolle projecten bij IT Hosting, zoals de inrichting van een IT Cost Charging model, het opzetten van Capacity Management en  een rol in de outsourcing van werkzaamheden richting India, kreeg ik vanuit Schade & Inkomen de kans aangeboden om IT-Ketenmanager te worden voor het Property & Casualty domein (denk aan autoverzekeringen). De opdracht om end-to-end IT-ketenverantwoordelijkheid te introduceren was opnieuw gelegenheid om kennis te maken met internationale partners van NN zoals ING België en NN België. Regelmatig zat ik in Brussel met onze Belgische collega’s om tafel en kon ik kennis maken met een koude Jupiler tijdens de lunch (krijg je al dorst?).

Op dit moment ben ik Operational Lead voor het IT Hosting Datacenter van NN. Op dagelijkse basis stuur ik in deze rol een internationaal team van 18 infrastructure engineers aan. Mijn team bestaat uit 4 verschillende nationaliteiten, is verspreid over 5 verschillende internationale locaties (waaronder Bangalore, Kolkata en Praag) en is daarmee een meltingpot aan verschillende culturen die elkaar aanvullen tot een dynamisch geheel. Elk half jaar bezoeken we onze teamleden in India om de binding te vergroten en onze samenwerking te verbeteren. Tijdens deze trips heb ik al ruimschoots kennis gemaakt met de fantastische en bijzondere Indiase cultuur, de heerlijke keuken en de complete verkeers-chaos op straat.

De veelzijdigheid van mijn opdrachten en de  internationale omgeving van IT bij NN, stellen mij in staat om mezelf te ontwikkelen op een breed-scala aan vaardigheden en ik hoop ooit zo veel Frequent Flyer Miles op mijn naam te hebben staan, dat ik een upgrade naar de eerste klas kan maken!

Mocht je naar aanleiding van mijn eerste blog meer willen weten over mij of over Calco, stuur me dan een berichtje via LinkedIn.

Onze opdrachtgevers