Onbekend maakt onbemind?

Naar overzicht

Iedere ochtend houden we met mijn squad in een stand-up. Daarna hebben we een sprintplanning en in dezelfde ceremonie nemen we in de retrospective tijd voor een momentje van feedback. Later op de dag hebben we met de volledige tribe een brainstorm sessie over een aantal changes die er aan komen. Hip allemaal hè?

Maar met verandering komt ook onzekerheid. Als er straks zo veel wordt vernieuwd op mijn werk, moet ik dan afscheid nemen van mijn huidige team, waar ik me zo prettig voel? En komen er nieuwe werkzaamheden op mij af, waar ik nog geen kennis van heb? Stel dat ik het niet kan.

Nieuwe situaties zijn spannend, maar ongewenst? Als ik zelf kijk naar alle nieuwe situaties waar ik mezelf op heb gestort de afgelopen tijd, heeft het me altijd iets opgeleverd. Ik was bijvoorbeeld wel even zenuwachtig toen ik zo’n 30 centimeter van mijn haren liet afknippen, of toen ik een blog plaatste waarin ik beschreef ambities te hebben dev engineer te worden. Maar gelukkig heb ik het allemaal gedaan; ik heb hele fijne reacties gekregen op mijn verhaal en bovendien blijft mijn rug lekker koel deze zomer! En was het me écht niet bevallen, dan was er vast wel een manier geweest om het terug te draaien. (of moet ik zeggen: een rollback te doen)

Zo erg vind ik het dus niet als er iets nieuws staat te gebeuren. Sterker nog, ik vind het stiekem juist leuk en ik hoop bovendien zelf ook veranderingen teweeg te kunnen brengen. Ik denk dat mede daardoor het vak van developer mij zo trekt. Door het ontwikkelen van software kun je echt iets nieuws creëren!

Ik ben me er wel van bewust dat dit niet voor iedereen geldt. Als junior heb ik natuurlijk makkelijk praten; ik heb nog geen diep ingesleten patronen en ik heb de vrijheid om iedere dag iets nieuws te leren. En als ik eerlijk ben, hoop ik dat dat juist niet verandert.

Meer weten over werken in de IT? neem gerust contact me op!

Onze opdrachtgevers