Nieuwe ronde, nieuwe....uitdaging!

Naar overzicht

De afgelopen maanden zijn heel spannend geweest voor veel collega’s bij mijn opdrachtgever VGZ. Net als bij veel andere bedrijven was er namelijk een reorganisatie van mijn afdeling aangekondigd per 1 januari 2016. Er moet bezuinigd worden op personeelskosten en de organisatiestructuur gaat veranderen. In plaats van een organisatiestructuur die bestaat uit vaste lijn- en wisselende projectteams, worden er vaste multidisciplinaire teams gecreëerd die verantwoordelijk zijn voor een functionaliteit of applicatie. Voor mijn team niet veel nieuws omdat wij als pilotteam al 1,5 jaar op deze manier werken; voor andere teams echter wel een grote verandering die samen met de bezuiniging op personeelskosten, voor onzekerheid en vragen zorgt: hoe komt de organisatie er straks uit te zien en wat betekent dat voor mijn baan?

Hoe komt de organisatie er straks uit te zien en wat betekent dat voor mijn baan?

Als Calco’er is zo’n reorganisatie ook spannend; is er straks nog plek voor mij bij deze opdrachtgever? Of ga je samen met Calco op zoek naar een nieuwe passende opdracht(gever)? En als je bij de huidige opdrachtgever kan blijven, hoe ziet de functie er straks in de nieuwe organisatiestructuur uit? Onzekerheid dus, maar het creëert juist ook weer ruimte voor nieuwe opties en kansen. Voor mij betekent dit dat ik vanaf januari iets nieuws mag gaan doen! Ik krijg de mogelijkheid om een andere functie te gaan vervullen.

Voor mij betekent dit dat ik vanaf januari iets nieuws mag gaan doen! Ik krijg de mogelijkheid om een andere functie te gaan vervullen.

Waar ik me nu als technisch applicatiebeheerder vooral bezig houd met de technische stabiliteit (what’s in the name) van de webapplicaties, ga ik straks in de “nieuwe organisatie” als functioneel beheerder aan de slag. Dit betekent dat ik me meer op de gebruikerskant van de applicatie ga richten en daarmee de brug mag gaan vormen tussen de klant en de IT. Hierbij hoop ik gebruik te kunnen maken van de technische kennis en organisatiekennis die ik inmiddels in mijn huidige functie al heb opgedaan. Daarnaast levert het me weer heel veel mogelijkheden op om een andere kant van de organisatie beter te leren kennen en mijzelf verder te ontwikkelen. Ik heb dus erg veel zin in deze nieuwe uitdaging!

Benieuwd hoe mijn eerste weken in mijn nieuwe functie bevallen? Dat lees je in mijn volgende blog!

Onze opdrachtgevers