Nieuwe inspiratie

Naar overzicht

Zet twintig Calco’ers, allemaal ingezet in soortgelijke functies bij verschillende opdrachtgevers, in één ruimte. Geef ze iets te eten en te drinken en laat ze gezamenlijk brainstormen over de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden binnen hun vakgebied. Het resultaat? Een hele hoop energie en een berg inspiratie om mee terug te nemen naar de opdrachtgever.

Afgelopen week was ik samen met een aantal andere Calco’ers die ook in een service leverende en beheersfunctie werkzaam zijn op het kantoor van Calco om ervaringen uit te wisselen. Want een applicatiebeheerder bij opdrachtgever A, een groot bedrijf met heel veel verschillende divisies, lagen en grote beheerteams, kan een totaal andere invulling geven aan zijn functie dan een applicatiebeheerder bij de kleinere en minder hiërarchische opdrachtgever B waarbij twee mensen verantwoordelijk zijn voor meerdere applicaties. En wat zijn nu precies de verschillen en overeenkomsten tussen een service manager, een service level manager, een ketenmanager, een applicatie-, een technisch of een functioneel beheerder en wat kunnen wij en Calco van elkaar leren? Dat was het uitgangspunt van deze sessie en het leverde een hoop interessante inzichten op.

Het resultaat? Een hele hoop energie en een berg inspiratie om mee terug te nemen naar de opdrachtgever.

Alle bedrijven zijn continu in ontwikkeling. Dat is natuurlijk inherent aan de sector waarin we werkzaam zijn: de IT staat nooit stil. Maar ieder bedrijf gaat weer anders om met deze continue verandering. De early adopters lopen voorop bij het implementeren van nieuwe technieken, veranderende organisatievormen en daarmee gepaard gaande nieuwe sturingsmechanismen. Terwijl veel bedrijven eerst de kat uit de boom kijken en zich pas later en in kleine stapjes durven te wagen aan de grote veranderingen. Tijdens deze sessie konden we onze ervaringen over deze veranderingen met elkaar delen. Welke ontwikkelingen lijken nu echt een vooruitgang te zijn? En welke initiatieven klinken in theorie heel mooi, maar blijken in de praktijk minder goed te werken? En wat kan je rol als Calco’er zijn in dit continue proces van verandering en adaptatie?

Alle bedrijven zijn continu in ontwikkeling. Dat is natuurlijk inherent aan de sector waarin we werkzaam zijn: de IT staat nooit stil.

Deze laatste vraag is in het bijzonder interessant voor alle (toekomstige) Calco’ers en werd dan ook uitvoerig besproken. Want als “groentje” binnen een nieuw bedrijf is het niet altijd gemakkelijk om alle ontwikkelingen te volgen én ook nog eens je eigen ideeën te etaleren. Maar juist je relatieve onwetendheid en frisse blik zijn je kracht in deze continu veranderende wereld, ongeacht de opdrachtgever waar je terecht komt. En als je het niet erg vindt om je hoofd boven het maaiveld uit te steken, kun je je al snel onderscheiden bij je opdrachtgever. Dat is de belangrijkste les die ik uit deze sessie heb getrokken en ook graag aan iedereen mee wil geven. Daarnaast hebben de ervaringen van mijn Calcollega’s mij veel nieuwe verfrissende inzichten en een dosis energie opgeleverd, die ik zeker mee terug ga nemen naar mijn opdrachtgever!

Onze opdrachtgevers