Miljonair worden?

Naar overzicht

“Als ik later een groot huis heb dan neem ik een jacuzzi, een Ferrari en een zwembad”. Volgens mij heeft iedereen wel eens een vergelijkbare opmerking gemaakt. Later ben je rijk, later heb je een goede baan, later kun je die Ferrari kopen, later…

Om later iets te bereiken, moet je toch echt nu al beginnen. En dat is iets waar denk ik velen niet bij stilstaan. Later komt sneller dichterbij dan je denkt. En als je nu geen goede basis legt, waarom zou jij dan later die topfunctie hebben waarbij je meer dan de Balkenende norm verdient?

Zelf ben ik altijd een streber geweest; ik vond het een verschrikkelijk idee om iets niet te bereiken, omdat ik gewoon niet genoeg moeite zou hebben gedaan. En dat heeft nu een super leuke baan opgeleverd met een behoorlijk imposant CV. Ik heb nu echt het gevoel dat de ‘sky the limit’ is, en dat komt alleen omdat ik er veel energie in heb gestoken om een goede basis te leggen en nu de ervaring heb om goed te zijn in mijn werk.

Ik zeg niet dat je er zonder deze basis niet komt en ik zeg ook niet dat er geen geluksvogels zijn die met minimum effort biljonair worden, maar waarom hopen op meevallers terwijl je je eigen geluk kunt creëren?

Ik heb hier verder nooit zo bewust bij stilgestaan, want dit is hoe ik ben, maar mijn man gaf mij de inspiratie hierover na te denken en vandaar deze blog. Tomas is op dit moment zijn Master Transport & Supply Chain management aan het volgen en heeft al een ontzettend leuke stage bij KLM afgerond. Op het moment werkt hij als Lean Coördinator bij een ander luchtvaartbedrijf. De luchtvaart is altijd zijn passie geweest en het feit dat hij nu zoveel moeite heeft gedaan om een goede basis te leggen, naast een ontzettend drukke studie, geeft hem zoveel kansen. Hij reist nu 2 keer in de week naar Maastricht voor zijn baan, puur omdat hij weet dat dit is wat hij wil, ook al zit hij verspreid over 2 dagen meer dan 8 uur in de trein. Ik kan alleen maar mijn petje voor hem af- nemen.

Zijn droombaan is nu echt een mogelijkheid geworden en het inzicht dat ik heb gekregen is dat alles mogelijk is, als je er maar voor werkt. Daarom wil ik iedereen die dit leest meegeven: als jij later die Ferrari wilt rijden zal je daar echt nu alvast mee moeten beginnen dat mogelijk te maken. Levensdoelen worden niet bereikt door uit je neus te eten. Zeuren zit in de aard van mensen terwijl ze zelf weinig of geen moeite willen doen. Stap uit je comfort zone, ga ervoor en je zult verbaasd zijn over hoeveel je kunt bereiken. De wereld is niet eerlijk maar daarom moet je het leven ook geen kansspel laten zijn.

Onze opdrachtgevers