Mijn verhaal: De 'Crash Course'

Naar overzicht Jessy Van De Walle Foto 1 Klein

Jessy van de Walle Een nieuwe baan vind ik altijd spannend. Je start op een nieuwe plek, met allemaal nieuwe collega’s en veel nieuwe uitdagingen. Het was alleen nog spannender voor mij, omdat ik besloot te starten in een totaal ander vakgebied dan ik gewend was: de IT.  Ik ben sinds drie weken geleden gestart als MasterClass Professional bij Calco.

Waarom? Juist vanwege die uitdaging, en vanwege het feit dat het totaal anders is. Ik studeerde Amerikanistiek en werd, bijna vanzelfsprekend, docent Engels. Dat heb ik een aantal jaar met plezier gedaan, maar ik wilde mij graag verder verdiepen in onderwerpen die ik interessant vind. En daar kwam de MasterClass in beeld. Na een voor mij zenuwslopend aanmeldingsproces met een analytische toets en een assessment, was 1 maart  de dag dat het avontuur begon.

Gelukkig startte ik niet alleen, maar met nog meer trainees, allemaal met een andere achtergrond, maar allemaal met het doel om een uitdaging te vinden in de IT.

"Zelf had ik niet gedacht dat ik al deze dingen zou snappen, laat staan zelf een rekenmachine zou kunnen coderen." - Jessy van de Walle

De eerste twee weken zijn wij ondergedompeld in de wereld van IT onder de noemer  ‘IT Crash Course’. Theorielessen, zelfstudie, individuele- en samenwerkingsopdrachten zorgden ervoor dat ik in een mum van tijd een basiskennis had van wat bijvoorbeeld programmeren inhoudt, maar ook wat er bedoeld wordt met de implementatie fase van bijvoorbeeld een applicatie of wat je eigenlijk zoal doet wanneer je functioneel beheerder bent. Zelf had ik niet gedacht dat ik al deze dingen zou snappen, laat staan zelf een rekenmachine zou kunnen coderen. Erg tof!

Daarnaast is de naam ‘IT Crash Course’ ook nog eens erg toepasselijk, want ik  ‘crash’te regelmatig tegen mijn eigen denkbeeldige muren om deze te doorbreken en verder te kijken dan ik voorheen deed. Niet alleen op het gebied van IT, maar ook als het gaat om mij als persoon. Hoe kom ik over? Hoe werk ik samen? Hoe communiceer ik met andere mensen? Werken mijn manieren altijd? Hoe zou ik het kunnen aanpassen dat het nog beter werkt? Dit zijn allemaal vragen waar ik het antwoord op heb gevonden, waardoor ik mij kan blijven ontwikkelen.

Spijt dat ik deze carriere switch heb gemaakt? Nog geen seconde!

Onze opdrachtgevers