Mijn plek binnen de IT

Naar overzicht

Met verbazing en enige medelijden keken vrienden me aan, toen ik hen vertelde over mijn nieuwe baan in Tilburg. Hoezo Tilburg?! Ben je niet net verhuisd naar de randstad? Dat zijn geen onterechte vragen, dacht ik bij mezelf. Ik ging inderdaad terug, maar waarom?

Vooropgesteld dat ik Tilburg een geweldige stad vind, is het niet de meest voor de hand liggende stad om te gaan werken op moment dat je in Den Haag woont. Echter, in Tilburg is een label van Achmea gevestigd, namelijk Interpolis. En zij waren op zoek naar een nieuwe tester met een flinke dosis pit, die ook interesse had in een functie met technische diepgang. Ik hoor je al denken; "waarom zou iemand in vredesnaam willekeurig kiezen om te gaan testen?"

Het leek mij een interessante uitdaging om de, tijdens mijn studie opgedane competenties, binnen een ander werkveld toe te passen.

Naar mijn mening zorgen verschillende opleidingen voor het ontwikkelen van bepaalde kernkwaliteiten in een persoon. Ik heb zelf rechten gestudeerd en de bijbehorende kernkwaliteiten zijn: analytisch, kritisch, detailgericht en accuraat. Deze kwaliteiten vormen toevallig ook de kern van het testen. Het leek mij een interessante uitdaging om de, tijdens mijn studie opgedane competenties, binnen een ander werkveld toe te passen.

Op mijn eerste werkdag maakte ik een kenmerkende aanname. Wegens de nauwe samenwerking tussen Interpolis en de Rabobank, worden verzekeringspolissen vanuit de Rabobankomgevingen gesloten. Voor een autoverzekering worden de autogegevens geladen op basis van een kenteken. "Een simpele 'call' naar het RDW", dacht ik hardop. Niets staat verder af van de werkelijkheid! De systemen van de Rabobank zijn afzonderlijk ontwikkeld van de systemen van Interpolis/Achmea, waardoor verschillende 'integratielagen' worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de verschillende systemen met elkaar kunnen communiceren. De consequentie daarvan is dat een 'simpele call' langs meerdere systemen moet gaan. Dat zijn tientallen schakels in een complexe keten van niet alleen Achmea, Interpolis en Rabobank, maar ook externe partijen/databanken/services waar Achmea informatie ophaalt. Overal kan iets fout gaan. Aan jouw (als tester) de taak om die problemen zo snel en efficiënt mogelijk te identificeren en door te spelen naar de correcte partijen. Daarnaast ben je betrokken bij het testen van nieuwe stukken functionaliteit en zit je vaak in overleg met business analisten, ontwikkelaars of andere stakeholders om een zo concreet mogelijk beeld te vormen voor jouw tests.

Mijn naam is Rodolfino Elizabeth, beter bekend als Ro. Ik ben ingezet als tester bij Achmea. Ik werk in een divers team met mensen die specialistische kennis hebben van verschillende onderdelen van een complexe keten aan systemen en schakels. De functie is uitdagend en biedt mij een geweldig voldoeningsgevoel, die ik (door het gebrek aan technische diepgang) geheel miste tijdens mijn opleiding/stages. Voor vragen over het testen, Calco, Achmea, de Masterclass of wat dan ook ben ik altijd bereikbaar via de mail! Tot mijn volgende blog!

Lees meer over het traineeship dat Ro volgt!
Onze opdrachtgevers