Mijn inzet als PMO'er

Naar overzicht

Hoi! Leuk dat jullie mijn eerste blog lezen! Hierin vertel ik jullie graag meer over mijn tweede opdracht op de afdeling Schade & Inkomen bij Nationale Nederlanden (NN). De meeste mensen denken bij IT gelijk aan programmerende mannen in stoffige oude panden. Mijn beeld van IT was een jaar geleden niet heel anders en toch werk ik nu zelf op een IT-afdeling. Mijn huidige werkzaamheden hebben echter weinig met de technische kant te maken en stoffig is het zeker niet!

Sinds mijn inzet bij NN ben ik terecht gekomen in een dynamische, uitdagende en leerzame omgeving. In mijn eerste opdracht kon ik bij NN Bank Change & IT aan de slag als projectcontroller en projectmanagement ondersteuning (PMO) op twee verandermanagement afdelingen, namelijk Hypotheken en Sparen & Beleggen. Mijn werkzaamheden bestonden in het begin uit het opstellen van forecasts (voorspellingen) en actuals (werkelijke berekeningen) van kosten en uren. Vervolgens werden die steeds verder uitgewerkt in samenwerking met de verantwoordelijke programma managers. Al snel kwamen hier nieuwe afdelingen bij. Uiteindelijk werden mijn verantwoordelijkheden steeds verder uitgebreid en werd ik ook betrokken bij het opstellen van andere rapportages, zoals de “total cost of ownership” van verschillende diensten. Dit is het volledig inzichtelijk maken wat alle kosten zijn van de verschillende diensten van NN. Dit zijn ook alle kosten waar in eerste instantie geen rekening mee wordt gehouden. 

Alhoewel er meerdere mogelijkheden waren die bij mij paste, sprong er één duidelijk bovenuit: PMO'er!

In de maanden dat ik nu ben ingezet, merk je dat NN constant in beweging is. Zo begon ik in september bij de ene manager en had ik vanaf januari een nieuwe manager. Vanaf februari werd een gedeelte van mijn taken ondergebracht op andere afdelingen in verband met een reorganisatie en na een goed gesprek met mijn manager bleek dat mijn taken weleens volledig konden verdwijnen: ik moest nadenken wat ik wilde gaan doen. Ik kwam erachter dat het analytische en adviserende deel van mijn werkzaamheden erg goed bij mij passen en ik dat erg leuk vind. Zo ben ik in gesprek gegaan met een aantal mensen op verschillende afdelingen en waren er een aantal mogelijkheden om aan de slag te gaan. Alhoewel er meerdere mogelijkheden waren die bij mij paste, sprong er één duidelijk bovenuit. Ik ben aan de slag gegaan bij Schade & Inkomen als PMO’er!

Bij Schade & Inkomen werk ik met een leuk team van PMO’ers, heb ik de mogelijkheid om het adviserende deel van mijn taken verder door te ontwikkelen en verwacht ik mij snel meerdere taken eigen te maken. In de komende periode zal ik mij gaan toeleggen op het gebied van cost control bij verschillende verandermanagement teams en zullen we de overstap naar de cloud moeten controleren en begeleiden. Ook de samensmelting met Delta Lloyd is zeer uitdagend en ook hierin zitten op dit moment nog wat onduidelijkheden. Zeker is dat ik mij geen moment verveel en elke dag weer bij kan leren! Komende maanden zal ik jullie verder op de hoogte brengen van mijn ontwikkelingen bij NN en Calco!

Ik kan mij goed voorstellen dat je na het lezen van mijn blog vragen hebt over mijn ervaringen of over de Calco MasterClass zelf. Voel je vrij om mij een berichtje te sturen via LinkedIn of per mail! 

Meer weten over het traineeship van Tjalle? Bekijk dan onze vacature voor MasterClass Potentials

Onze opdrachtgevers