Mijn eerste weken als Product Owner

Naar overzicht

Gekke weken! Drie weken geleden ben ik begonnen als Product Owner bij het Carefree Retirement team. Dit is een super leuk en enthousiast team die verschillende producten voor de 45 plusser wil aanbieden. Producten die mijn opdrachtgever, Nationale Nederlanden, nog niet heeft. Op dit moment ligt de focus op zes verschillende producten. Vaste lezers zullen wel denken: Hij was toch een PMO’er? Dat klopt! 

Afgelopen 2 jaar heb ik met veel plezier PMO werkzaamheden uitgevoerd. In eerste instantie voor het bedrijfsonderdeel ‘Bank’ en daarna voor ‘Schade en Inkomen’. Calco heeft vanaf dag één aangegeven dat het belangrijk is om contacten te onderhouden en te maken, dat heb ik dan ook gedaan. Door borrels en NN Young dagen bij te wonen en koffie (en biertjes) te drinken met leuke collega’s over alle bedrijfsonderdelen heen kon ik mijn netwerk binnen NN uitbreiden. Ook heb ik in de afgelopen jaren vaak naast mijn werk de hobby gehad om projectjes op te zetten en uit te voeren met enthousiaste vrienden die dat ook leuk vinden. Dat heeft mij steeds meer doen beseffen dat ik daar goed in ben en het belangrijkste: dat ik dat super leuk vind!

Afgelopen maanden heb ik dan ook uitgedragen dat mijn kwaliteiten het meest tot hun recht komen in de directe bedrijfsprocessen en aan de innovatieve kant. Calco heeft mij in de afgelopen jaren geholpen met persoonlijkheidstesten en de betekenis daarvan. Ook hebben Calco en mijn collega’s altijd aangegeven dat het uitdragen van je wensen en kwaliteiten helpt je de ideale werkzaamheden te vinden. Dat heeft mij enorm geholpen om te bevestigen dat mijn beeld klopt en ook dat het niet gek is om dit uit te dragen naar mijn omgeving. Ook naar NN collega’s dus.

Zo is er een collega met wie ik geregeld een biertje drink, mee neem naar mijn favoriete voetbalclub en inmiddels een band mee heb opgebouwd. Hij is altijd erg enthousiast over zijn werkzaamheden en daar raakte ik ook enthousiast over. Toen ineens de mogelijkheid kwam om mijn ambities met een teamgenoot van hem te bespreken, heb ik dit natuurlijk met beiden handen aangegrepen. En nu: ik ben Product Owner op één van de zes producten van Carefree Retirement, namelijk Family Office.

Het was even wennen, want ze werken op een Lean Startup manier (dit is net als Agile/Scrum een manier van werken om producten te ontwikkelen) en samen met een ingehuurde partner zijn we nu Family Office aan het ontwikkelen. Dat is volledig anders dan de PMO werkzaamheden die ik hiervoor deed. 

Wat doen we dan precies zo anders?

We toetsen telkens onze aannames door letterlijk aan de klant te vragen wat ze willen. Door middel van het plaatsen van advertenties meten we hoeveel interesse daarin is. Zo kunnen we ons product steeds meer afstemmen op wat er daadwerkelijk gewenst is. Vervolgens houden we interviews om nog beter scherp te stellen wat de wensen zijn. Calco heeft me altijd scherp gehouden in mijn ontwikkeling met allerlei mogelijkheden en kansen die ze bieden in het traineeship. Toch is het me duidelijk: hoeveel zij ook voor je doen, uiteindelijk sta je zelf aan het roer van je eigen carrière.

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Mochten jullie nog vragen hebben dan kunnen jullie mij altijd via de mail bereiken op tvanditzhuijzen@calco.nl of voeg mij toe op linkedin en stuur mij een berichtje!

Onze opdrachtgevers