Maandgenoten

Naar overzicht

Misschien heb je de foto’s wel voorbij zien komen op Facebook of LinkedIn: een groepje jonge mannen en vrouwen, netjes op een rij. Soms lachend, soms serieus kijkend, maar altijd in pak. Een teken dat er weer een groep nieuwe Calco MasterClass Professionals is begonnen.

De eerste dag bij Calco lijkt voor mij alweer een hele poos geleden, maar ik kan mij nog goed herinneren hoe het ging. Een beetje zenuwachtig stapte ik het kantoor van Calco binnen, in nette kleren en op hoge hakken, wat eigenlijk allemaal nog net niet zo lekker zat. Binnen wachtte mij een groep mannen en vrouwen op, die gelukkig al even zenuwachtig en onwennig leken als ik zelf. Dit was de eerste ontmoeting met mijn maandgenoten, de groep waarmee ik de rest van de MasterClass intensief zou gaan samenwerken.

Gelukkig, ik was dus écht niet de enige met een niet IT-gerelateerde opleiding.

Na een rondleiding door het gebouw en de groepsfoto begon het voorstelrondje: bewegingswetenschappen, communicatie, HR, sociale geografie. Gelukkig, ik was dus écht niet de enige met een niet IT-gerelateerde opleiding. Het schepte voor mij een band, dat je soms allemaal niet zo goed snapte waar een les over ging. En dat je nog tot laat samen zat te vloeken en worstelen op een, voor ons als IT-groentjes, ontzettend ingewikkelde programmeer-opdracht.

De eerste paar intensieve weken brachten mijn maandgenoten en ik door in een eigen lokaal, terwijl we de basisbeginselen van de IT leerden. ‘Colleges’ werden afgewisseld met individuele- en groepsopdrachten. Hierdoor leerden we in sneltreinvaart wat werken in de IT inhoudt, maar leerden we ook in korte tijd elkaar kennen. Hard werken, maar ook een genoeg tijd om lol te maken met elkaar in de pauzes of als de docenten even weg waren.

Zo bleek bijvoorbeeld al snel dat vrijwel iedereen uit mijn maand erg van spelletjes houdt, maar dat we allemaal niet tegen ons verlies kunnen. Wat er waarschijnlijk voor gezorgd heeft dat de spelletjesavond, waarover we het al op dag 1 hadden, er nog niet van is gekomen. Gelukkig kwamen daarvoor een heleboel vrijdagmiddagborrels, soms met pubquiz, voor in de plaats. Of speciaalbiertjes drinken bij cafe Olivier en uit eten in Utrecht ter ere van ons twee maanden jubileum als MasterClass.

Dit jubileum markeerde tegelijk ook het einde van onze tijd binnen zoals dat heet, op het kantoor van Calco. Vanaf dat moment begonnen we namelijk een voor een aan onze inzetten bij opdrachtgevers verspreid door heel Nederland.  

Maar waar we het allemaal drukker kregen door ons werk, bleven we toch regelmatig contact houden. Soms samen eten of borrelen na werk met diegene die in Den Haag zitten, net als ik. Ook zitten we bij Calco-events standaard allemaal weer bij elkaar, omdat er zoveel bij te kletsen is. En gelukkig hebben we ons volgende uitje ook alweer op de planning staan, waar we allemaal weer bij zijn. Wie weet, dat we nu toch eindelijk die spelletjesavond door kunnen laten gaan?

Heb je vragen over werken bij Calco, aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen!

Onze opdrachtgevers