Leren over leiderschap en line-dance

Tjalle vertelt over de NN Young Dag
Naar overzicht

NN Young Dag

Over het algemeen worden NN Young dagen georganiseerd voor interne, jonge werknemers binnen de organisatie. Daarom is het des te leuker dat je als Calco’er ook welkom bent. Met het vooruitzicht dat we worden overgenomen door de opdrachtgever mochten ik en vele Calco’ers hieraan deelnemen. Zo stonden er 200 jongeren, waarvan 20 van Calco (lang niet alle collega’s van Calco), in een grote welkomsthal af te wachten wat we die dag zouden gaan meemaken. 

Ditmaal stond deze dag in het teken van het samengaan van Delta Lloyd en Nationale Nederlanden. De dag begon om 9 uur in De Fabrique in Utrecht en zou tot middernacht doorgaan. Het beloofde een drukke dag te worden met een mooi afsluitend feestje. Ik was dus erg blij dat deze dag op een vrijdag georganiseerd werd.

Leren door fouten te maken

De dag begon met een introductie en vervolgens ging David Knibbe, onze CEO, vertellen hoe hij zijn eerste jaren als young professional bij Nationale Nederlanden heeft ervaren. Ook gaf hij aan wat zijn ambities waren, van welke fouten hij geleerd heeft en hoe dankbaar hij is dat hij die fouten mocht maken. In het kort moedigde hij ons aan ook fouten te maken, zodat we daar van kunnen leren en grapte om bij voorkeur die fouten niet nogmaals te maken.

Vervolgens werd iedereen opgedeeld in 5 groepen en kregen wij de opdracht om individueel een superheld te tekenen voor het nieuwe, samengevoegde Nationale Nederlanden. Er wordt vaak benadrukt dat er twee bloedgroepen (NN en DL) zijn en dat die een (mogelijk nieuwe) eigen bloedgroep worden. De culturen zijn in mijn ogen weliswaar anders, alleen denk ik juist dat Delta Lloyd en Nationale Nederlanden elkaar heel goed kunnen aanvullen. Omdat ik vind dat we elkaar sterker kunnen maken was voor mij de held snel duidelijk: het zou een Nationale Nederlanden buurman en buurman moeten worden. Hoe we als groep dan uiteindelijk op een dansende banaan zijn uitgekomen, is mij dan ook een raadsel. We hebben wel veel gelachen en veel nieuwe mensen leren kennen, zowel van Delta Lloyd als van NN.

Leren over leiderschap

Gedurende de dag hebben wij ook nog naar 2 sprekers mogen luisteren met boeiende verhalen over leiderschap. Wat mij hier het meeste van bij is gebleven is een oud-generaal die tijdens zijn functie te horen had gekregen dat zijn zoon (militair) in Afghanistan was overleden. Ondanks de al bestaande twijfel rond de betreffende missie, besloot hij vanuit zijn leiderschapsrol om de missie door te laten gaan. Ik vond het erg knap dat hij ondanks zijn emoties toch vanuit zijn leiderschapsrol deze beslissing kon maken. Hij noemde dat zijn morele kompas. Daarnaast gaf hij de tip om een “buddy” te zoeken waar je alles aan kwijt kan, om onder andere stress tegen te gaan en die je morele kompas kan toetsen. Dat vond ik mooi om te horen, omdat dit bij Calco erg gestimuleerd wordt en ik daar ook echt wat aan heb gehad de afgelopen periode.

Op het einde van de dag hebben we nog een half uur een line dance cursus gedaan. Dat is niks voor mij, maar ook hier hebben wij veel gelachen. Het feest wat daarna los barstte was harstikke leuk en ook daar heb ik weer veel contacten opgedaan.

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Mochten jullie nog vragen hebben dan kunnen jullie mij altijd via de mail bereiken op tvanditzhuijzen@calco.nllinkedin en stuur mij een berichtje!

Onze opdrachtgevers