Kansen moet je pakken

Naar overzicht

De eerste werkweken in 2016 zijn weer achter de rug. Binnen onze afdeling betekent dat ook echt een nieuw begin. Natuurlijk zijn er nog de losse eindjes van 2015, maar er wordt druk vooruit gekeken wat we allemaal in 2016 mogen doen. Welke projecten worden er dit jaar opgestart? Waar is er budget voor en welke projecten moeten in het kader van wet en regelgeving voorrang krijgen? Voor mij persoonlijk voelt het ook (weer) als een nieuw begin. Waar ik de laatste 18 maanden bij SNS gewerkt heb als ontwikkelaar, combineer ik dat momenteel met werkzaamheden van een informatie analist. Een erg leuke uitdaging die ik graag met twee handen aanpak.

Als Calco mij iets heeft geleerd, dan is het wel dat je kansen zelf moet aanpakken. Geef duidelijk aan wat je wilt, zodat je zelf aan het stuur van je carrière staat. Dat vond ik in het begin nogal lastig. Ik kon mij geen beeld maken van alle mogelijke rollen en functies binnen de IT. Ik had bovendien nog nooit een regel code gezien en nog nooit een website gebouwd. De eerste maanden van de Calco Masterclass was dan ook een verkenning langs alle mogelijkheden. De Masterclass is eigenlijk een speeddate van enkele weken om een beeld te krijgen wat jij kunt betekenen in de IT. Waar liggen jouw interesses en aanleg? Daar kunnen verrassende combinaties uit komen.

Toen ik de kans kreeg om als ontwikkelaar te starten zag ik gelijk een mogelijkheid om meer technische kennis op te doen, maar ik had er niet eerder aan gedacht. Nu krijg ik weer de kans om juist op een ander terrein ervaring op te doen. Als ontwikkelaar bij SNS heb ik het afgelopen jaar natuurlijk niet op een stoffige zolder zitten programmeren, maar had ik al continu contact met verschillende functioneel beheerders, analisten en business afdelingen. Dit beviel mij erg goed. De oplosrichting van een IT’er is vaak net wat anders dan die van een marketing afdeling. Het schakelen tussen deze partijen brengt een bepaalde dynamiek waarvan ik niet had verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.

Als ontwikkelaar heb ik niet op een stoffige zolder zitten programmeren

Ook komt mijn mogelijke overname langzaam in zicht. Welke kansen gaat dat mij bieden? SNS biedt mij ontzettend veel uitdagingen en doorgroeimogelijkheden, maar ik kan er ook voor kiezen om bij Calco te blijven. Voor mijn gevoel heb ik werkelijk niets te verliezen. Beide opties bieden mij kansen, het ligt aan mij welke ik pak.

Benieuwd welke kansen jij met Calco aan kan pakken? We zijn nog steeds hard op zoek naar nieuw talent. Voor vragen kan je mij altijd bereiken via LinkedIn of Twitter (@Ralf_Calco).

Onze opdrachtgevers