Je wordt gemist!

Naar overzicht

De afgelopen periode heb ik voornamelijk gebruikt om te genieten van een welverdiende vakantie. Heel eerlijk: even relaxt een niet IT gerelateerd boek lezen. Toevallig viel mijn vakantie ook samen met mijn 1-jaar-bij-SNS moment. Tijd om onder de Zeeuwse zon eens terug te kijken op een bewogen jaar.

In juni 2014 liep ik voor het eerst bij SNS binnen. Een groot kantoor, een flinke IT afdeling, een indrukwekkende applicatie en 101 aanvragen voor laptops, systemen en rechten zorgden voor een gezonde spanning in de buik. Al snel werd duidelijk dat ik mij in eerste instantie zou richten op technische incidenten binnen onze applicatie en enkele kleine wijzigingen op onze applicatie, want zoveel codeer ervaring had ik natuurlijk nog niet, en de applicaties en systemen waren ingewikkeld.

Wat kan er in een jaar veel gebeuren! Bij terugkomst zei mijn manager lachend: “We hebben je gemist hoor!”. We schoten allebei in de lach, maar hij voegde daar gelijk aan toe: “Ja, maar dat meen ik echt!” Een groter compliment kan je toch niet krijgen? Binnen een jaar heb ik mijn plek binnen de organisatie kunnen vinden, en ben ik als rechtenstudent een meerwaarde in ons team. Er is mij wel eens verteld dat je minimaal 10.000 ‘vlieguren’ moet maken om een taal echt helemaal te kennen. Natuurlijk ben ik dan nog niet de beste programmeur, maar we komen er wel. Samen met de ervaren collega’s leer ik elke dag nog ontzettend veel bij. Zij staan open om hun kennis te delen en zij leren stiekem ook van mij.

Binnen een jaar heb ik mijn plek binnen de organisatie kunnen vinden, en ben ik als rechtenstudent een meerwaarde in ons team.

Na tweeëneenhalve week redelijk IT loos doorgebracht te hebben, begonnen mijn handen al weer te jeuken. Ik had zin om weer meer te leren en te doen, want we zijn er nog niet. Ook na de vakantieperiode ga ik proberen het incidentenproces te verbeteren, want ik ben niet alleen maar programmeur. Als je dan bij terugkomst zo’n compliment ontvangt, loop je alleen maar harder.

Ook jij wordt gemist. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe collega’s. Wil je meer weten over de overstap naar de IT via Calco? Of zoek je tips om alvast kennis te maken met coderen? Stel me gerust een vraag via Twitter en LinkedIn!

Onze opdrachtgevers