'Je luistert niet!'

Naar overzicht

“Hadden we nu niet een Retrospective en wanneer doen we de Planning sessie?” vraagt mijn collega Cormac. “Nee, we hebben eerst de Daily Stand up, daarna de Refinement sessie. De Retrospective staat voor morgen om drie uur gepland. En dan hebben we maandagochtend de Sprint Planning waarin we de Design Sprint zullen plannen. Hoe vond je trouwens het PI Event van afgelopen week?” Dit zou een gesprek kunnen zijn geweest tussen mij en mijn collega afgelopen week.

Theorie makkelijker dan praktijk

Bij Calco heb ik de beginselen geleerd van Agile werken (de Scrum les van docent Jorrit, het ‘werken’ in Scrumteams en het behalen van mijn Scrum certificaat). Ik heb alleen gemerkt dat het toch een stuk lastiger is wanneer het voor het ‘echie’ gaat. Toen ik mijn inzet begon bij NNIP sloten er op dat moment meerdere consultants aan bij het team. We startten op dat moment met een team van acht man en om alles dan in goede banen te leiden is nog een hele klus. Iedereen had ervaring met Agile werken, maar niet iedereen werkte op dezelfde manier. In de eerste weken van het project zag ik een aantal botsingen en discussies die ontstonden omdat mensen hun eigen manier van werken beter of fijner vonden. In plaats van te overleggen werd er een muur opgetrokken, door elkaar heen gepraat en vooral niet naar elkaar geluisterd. Leuk zeg dat Agile werken! Eerlijk gezegd hebben al die meetings weinig zin wanneer mensen niet open staan om samen te werken of naar elkaar te luisteren.

Het resultaat van het project was uiteindelijk positief, maar de samenwerking had in mijn ogen meer op kunnen leveren. Ik wilde hier wat mee, maar wat kon ik doen? Aan de ene kant had ik een hoop kennis opgedaan tijdens mijn Calco periode en aan de andere kant was ik ook maar de nieuweling die veruit het minste ervaring had van allemaal. 

Er is nog een weg te gaan

Uiteindelijk deed de kans zich voor om Scrum Master te worden. Niemand wilde de rol oppakken dus heb ik voorgesteld het te doen. Ik plande alle meetings in en gaf inhoud aan deze meetings. Tijdens Retrospectives zijn we opener naar elkaar en er wordt beter naar elkaar geluisterd. De Sprints worden beter ingedeeld, waardoor we ook opleveren wat er verwacht wordt. En vooral de sfeer is veel beter, er wordt meer gelachen en zelfs na werktijd gaan we borrelen en/of uiteten met elkaar. Met deze goede sfeer is het veel leuker om naar je werk te gaan! Natuurlijk zijn we er nog niet en nog steeds kan er een hoop verbeterd worden. Iedereen zal zijn steentje bij moeten dragen en we moeten elkaar helpen om dit werkend te houden. Anders zijn al die meetings maar lege omhulsels en wordt het een ongeorganiseerde chaos. 

Drie tips voor succesvolle teams

Samenwerking is een van de belangrijkste uitdagingen voor de meeste teams. En als Scrummaster voel ik me daar verantwoordelijk voor. Wat ik heb geleerd en wat ik je mee wil geven is: je hoeft het niet alleen te doen. Je mag de rest van het team om hulp vragen, daar ben je een team voor. Ook is het belangrijk om dingen bespreekbaar te maken als je ergens verbeteringen ziet. Vaak zien anderen dit ook in en dit brengt je team weer verder. En last but not least: meetings kunnen eentonig worden, dus zorg af en toe voor afleiding en humor. Hou het af en toe luchtig, zo krijg je zeker iedereen mee.

Wil jij ook starten als IT trainee bij Calco? Bekijk dan de vacature voor ons traineeship.

Onze opdrachtgevers