Je eerste opdracht

Naar overzicht

Een nieuwe ambassadeur, en dus het begin van iets nieuws voor mij! In november 2014 ben ik begonnen bij Calco, en in maart 2015 begon ik bij PostNL. Als je nieuw bent in een organisatie is dat natuurlijk altijd wennen. Wat kun je verwachten? Hoe zullen je collega’s zijn? Is er veel begeleiding, of wordt je meer in het diepe gegooid? Het zijn allemaal vragen die je jezelf stelt. Mijn begin bij PostNL als business intelligence consultant was een zachte landing. Ik begon samen met een mede MasterClasser, Loek, en dus deden we samen de introducties met de collega’s en maakten we kennis met de verschillende domeinen waarin de afdeling, het Business Intelligence Competence Center, verdeeld is.

Zeker in het begin is er heel veel informatie die op je af komt, en heb je af en toe het idee dat je hoofd overloopt met dingen die je wilt onthouden! Tussen alle introductiemeetings door probeer je om je zoveel mogelijk in te lezen over wat er allemaal speelt en hoe het landschap eruit ziet. En laat dat nou net zijn wat er miste! Er was geen duidelijk overzicht van het landschap, wat ons op weg kon helpen. En daar was meteen de eerste opdracht!

En daar was meteen de eerste opdracht!

Samen met Loek ging ik in gesprek met alle seniors van de afdeling en brachten we de bronsystemen van de verschillende domeinen in kaart. Daarnaast zochten we alle informatie op die beschikbaar was, maar nog her en der verspreid stond, of misschien al wat verouderd was. Tijdens dit proces en de gesprekken kwamen we er al snel achter dat er veel projecten liepen die veranderingen in het landschap zouden betekenen. Dus namen we dit ook mee in onze ‘plaat’. Uiteindelijk hadden we een mooie overzichtelijke plaat gecreëerd die we gepresenteerd hebben aan het management en de seniors van de afdeling. We kregen goede reacties! En het mooiste is, onze plaat wordt meteen gebruikt! Zoals bij de introductie van nieuwe werknemers, of als input bij overleggen!

Benieuwd wat jouw eerste opdracht zal zijn en of je ook meteen waarde kunt toevoegen? Nieuwsgierig wat ik nog meer doe? Of andere vragen over Calco? Stuur me een berichtje op LinkedIn of Twitter, of solliciteer direct via de site!

Onze opdrachtgevers