IT: een mannenwereld?

Naar overzicht

Mannen in black tie en vrouwen in chique cocktailjurken: Calco was genomineerd voor een award voor beste ICT-detacheerder en ik mocht samen met een delegatie van Calco mee naar de uitreiking van de awards.

Terwijl wij ons een weg aan het banen waren tussen alle mannen met zwarte vlinderdassen naar onze tafel, viel mij één ding gelijk op. Af en toe werd de muur aan donkere pakken doorbroken door de kleurige cocktailjurk van een van de aanwezige vrouwen, maar de mannen hadden duidelijk de overhand.

Blijkbaar was ik niet de enige die was opgevallen dat dit IT publiek toch vooral uit mannen bestond, want ook de cabaretier die deze avond optrad maakte er flink wat grappen over. Ik had er nog nooit zo erg bij stil gestaan, want bij Calco zijn de vrouwen goed vertegenwoordigd. Niet alleen op deze avond maar over het algemeen binnen het bedrijf. Toch werken er blijkbaar veel minder vrouwen in de IT dan mannen.

Ik dacht dat de IT meer iets voor mannen was.

Voordat ik begon met werken bij Calco had ik wel een beetje het idee dat de IT meer iets voor mannen was. Dat kwam vooral omdat ik IT associeerde met werken op een stoffige afdeling, sleutelen aan computers en heel veel technische kennis nodig hebben. Typisch iets voor mannen natuurlijk…

Ik ben inmiddels al een paar maanden ingezet en op een stoffige afdeling werk ik absoluut niet. Innovatie staat namelijk hoog in het vaandel, net als in de rest van het bedrijf. Dankzij de MasterClass heb ik basiskennis opgedaan over de technische kant van IT en deze wordt voortdurend uitgebreid. Door telkens door te blijven vragen over de verschillende onderwerpen waar ik bij betrokken ben, leer ik steeds meer over de techniek.

Kortom, volgens mij zijn de beste eigenschappen die je kunt hebben om te werken in de IT dat je snel leert, enthousiast bent, nieuwsgierig en niet terugdeinst voor veranderingen. Of je nu een man bent of een vrouw, dat maakt hier natuurlijk niets voor uit. Geen enkele reden dus waarom de IT een mannenwereld zou zijn!

Heb je vragen over werken bij Calco, aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen!

Onze opdrachtgevers