Hoe ontwikkel je je bij Calco?

Naar overzicht

Als kersverse trainee bij Calco staat er een uitgebreid programma op je te wachten om je op te leiden tot IT professional. Om zo ver te komen word je niet alleen in Maarssen op kantoor bij Calco opgeleid, ook bij je opdrachtgever en bij externe partijen zal je je verder ontwikkelen. In deze blog beschrijf ik hoe dit er ongeveer uit ziet. Hoe het er precies uitziet verschilt uiteraard per persoon en per opdracht.

De eerste weken staan bij Calco in het teken van de basisopleiding. In deze basisopleiding krijg je informatie over het gehele ontwikkelingstraject van software – van het analyseren van de behoefte tot het uiteindelijke beheer van de applicatie. Deze weken zijn in feite een stoomcursus IT. Tijdens deze basisopleiding ontdekken jij en Calco vanzelf waar jouw kwaliteiten liggen. Nadat de basisopleiding is afgelopen, volg je één of meer specialisaties om een goed fundament te leggen voor je toekomstige plaatsing bij een opdrachtgever. Dit wordt bij Calco ‘de inzet’ genoemd.

Tijdens je inzet krijg je ruim de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Zo organiseert Calco regelmatig avondcursussen waarbij je een certificaat of diploma kan halen. Bijzonder waardevolle opleidingen zijn bijvoorbeeld PRINCE2 (een methode voor projectmanagement), BISL (een raamwerk voor informatiemanagement) en ITIL (een raamwerk voor het inrichten van IT processen in een bedrijf).

Naast deze meer algemene opleidingen is het ook mogelijk om in samenspraak met je opdrachtgever en Calco opleidingen te volgen die specifiek voor jouw functie en inzet van belang zijn. Zo ben ik zelf kortgeleden begonnen met de opleiding Inleiding Effectenbedrijf, een voor mij zeer waardevolle opleiding om beter te begrijpen hoe het bankonderdeel waar ik ben ingezet precies in elkaar steekt. Als historicus krijg je daar nu eenmaal weinig van mee! Ook was het voor mij erg belangrijk om mijn Duits te verbeteren. Daarom heb ik in de periode vóór ik naar Frankfurt vertrok een aantal taalcursussen gevolgd.

Zoals je hebt gelezen biedt Calco je erg veel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling! Wil je meer weten over het ontwikkelingstraject of over mijn werkzaamheden? Stuur me dan een berichtje op Twitter (@Josse_Calco) of LinkedIn!

Onze opdrachtgevers