Hoe is je band met Calco als je ingezet bent bij je opdrachtgever?

Maartje vertelt over haar band met Calco
Naar overzicht

De Calco MasterClass duurt twee jaar. De eerste twee maanden is er een opleidingsperiode bij Calco en daarna ga je 22 maanden bij een opdrachtgever werken. Ik ben alweer een jaar aan het werk als developer bij mijn opdrachtgever. Een mooi moment om terug te blikken op hoe Calco me tot nu toe heeft begeleid en hoeveel Calco-contact ik heb.

De fieldmanager

Zodra je bent aangenomen bij een opdrachtgever, krijg je een fieldmanager toegewezen. Dit is vaak de accountmanager die jou al geholpen heeft met de intake, want deze persoon is de vaste contactpersoon van het bedrijf waar je gaat werken. Erg handig, want daardoor kent hij/zij het bedrijf goed en kun je makkelijker praten over je werk. Dat praten doe je eens per maand. Dan komt je fieldmanager naar je kantoor en heb je een fieldgesprek van een uur, waarin je vragen kunt stellen en eventuele problemen kunt bespreken. Ook is dit een goede plek om te praten over je ambities en je persoonlijke ontwikkeling. 

Zelf vind ik het fieldgesprek vooral fijn om praten over mijn ambities. Als ik over 5 jaar een bepaald doel wil bereiken; wat zijn dan de stappen die ik nu al kan zetten?

Je fieldmanager is hét aanspreekpunt en je voornaamste begeleiding vanuit Calco. Dit is ook de persoon waarmee je bespreekt of je nog extra opleidingen wilt volgen of als je andere dingen nodig hebt. Naast dit vaste contact zijn er nog veel meer dingen waar je aan deel kunt nemen als je dat wilt.

Cursussen + POP-avond

Er zijn extra cursussen die Calco standaard aan elke trainee aanbiedt en waarvoor je je kunt aanmelden. Ook is er een mogelijkheid om extra certificaten te halen op vaste geplande examenavonden. Hiervoor geldt dat je je kunt aanmelden naar behoefte. Zelf heb ik een avondcursus PowerShell gedaan van twee avonden. Ook heb ik deelgenomen aan een avond waarin je informatie krijgt over het maken van een Persoonlijk OntwikkelPlan (POP). We kregen begeleiding over hoe we verder aan de slag kunnen met het stellen van doelen en ontwikkelpunten. Dit traject kun je dan voorzetten met je fieldmanager en de manager bij je opdrachtgever.

Onvoorziene zaken

Het bedrijf waar ik werk is overgenomen door een andere verzekeraar. Gelukkig is die andere verzekeraar al lange tijd bekend met Calco. Maar nu steeds meer afdelingen van beide bedrijven worden samengevoegd is het voor mij en mijn andere Calco-collega's interessant of er voor ons iets gaat veranderen. Daarom heeft onze fieldmanager een meeting geregeld waarin hij samen met een andere accountmanager al onze vragen gaat beantwoorden.

De mede-Masterclass Professionals

De eerste twee maanden bij Calco zijn intens en hierdoor bouw je een goede band op met je groepsgenoten. Je maakt allemaal hetzelfde traject mee en je kunt dit daarom goed met elkaar delen. Het is bijzonder dat je dit met elkaar meemaakt en het is daarom ook interessant om contact te hebben na deze tijd. Met een van mijn groepsgenoten heb ik regelmatig contact en het is erg leuk om te zien wat voor ontwikkeling je beide doormaakt, wat voor avonturen je meemaakt en om elkaars mening te kunnen vragen.

Naast de Calco'ers uit mijn startgroep, heb ik zelf ook veel contact met de Calco'ers die zijn ingezet bij dezelfde opdrachtgever. Al een jaar lang doen we met z'n allen elke week een 'Calco-lunch'. Leuk om Calco-gerelateerde dingen te kunnen bespreken en tips uit te wisselen.

De events

Calco organiseert regelmatig events; technische meetings en personeelsvergaderingen. Elke maand is er zo'n event, inclusief uitgebreid buffet en borrel achteraf. Een leuk moment om ook weer bij te praten met groepsgenoten die je al een tijdje niet hebt gezien! Bij deze events krijg je vaak ook een update over nieuwe ontwikkelingen van Calco en is er vaak een spreker of zijn er workshops. Ik kijk alweer uit naar de volgende personeelsvergadering, waarin we ons kerstpakket krijgen. 

Ook is er eens per jaar een groot feest, waarin groots wordt uitgepakt! Een paar weken geleden was het weer zover. Vorig jaar was het een gala bij de Efteling en dit jaar was het een Calco-parade; met eettentjes, een band, een karaoke caravan, allemaal bijzondere acts en laser gamen. Heel leuk!

Al met al veel leuke events, opties om extra te leren en een goede vaste basis door het regelmatige contact met je fieldmanager! Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur me een berichtje.

Onze opdrachtgevers