Het laatste woord

Naar overzicht

Beste lezer,

Na twee jaar actief als ambassadeur voor Calco is het tijd om plaats te maken. Bedankt voor alle aandacht voor mijn vele verhalen. Ik hoop dat de blogs hebben bijgedragen aan de keuzes van sollicitanten, door regelmatig een kijkje te geven in mijn dagelijks werk. Daarnaast hoop ik ook het perspectief op IT en carrière verruimd te hebben bij ervaren MasterClassers en alle andere lezers!

Aan het begin van de MasterClass had ik de verwachting dat Calco mij een ideale carrière-start kon geven. Deze verwachting is waargemaakt, maar niet geheel zoals ik het voor mij zag. Werken in een nieuw vakgebied bij een grote werkgever was spannend; kan ik de verwachtingen wel aan, heb ik wel voldoende bagage om de job aan te kunnen? Vragen die mij als starter wel degelijk onzeker maakte en de angst om fouten te maken niet afnam. Ik werd al snel als volwaardige kracht beschouwd, en dat vond ik spannend. Tegelijkertijd gaf mij dat het vertrouwen om het werk met beide handen aan te pakken. Ik had nooit verwacht dat ik na twee jaar al zoveel gegroeid zou zijn. Na korte tijd kreeg ik ruimte om mijn verantwoordelijkheid te vergroten, en na langere tijd werd mij zelfs de mogelijkheid gegeven om YoungSVB op te richten en als Scrum Master te werken.

Afbeelding-blog-18

In de afgelopen twee jaar heb ik in hoofdlijnen de rollen uit bovenstaande afbeelding mogen aangrijpen. Deze rollen hebben mij het kader gegeven om mezelf te ontwikkelen. Hierbij heb ik ook ruim de gelegenheid gekregen om cursussen te volgen. Zo heb ik voor de rol als Scrum Master zowel de cursus Professional Scrum Master als Scrum Master Advanced gevolgd en ten behoeve van de rol als Software Configuratie Manager heb ik mij gecertificeerd voor International Configuration Management. Chronologisch heb ik de volgende stappen gemaakt:

03-2013 Start Calco MasterClass
05-2013 Calco Ambassadeur
07-2013 Inzet als Software Configuratie Manager bij de Sociale Verzekeringsbank
12-2014 YoungSVB oprichten
02-2015 Scrum Master DevOps

In de komende jaren wil ik mijn rugzak verder vullen met bagage om later de mogelijkheid te hebben om onder andere als coach of consultant aan de slag te gaan. Voor nu richt ik mij op 11 juni, als de eerste bijeenkomst van YoungSVB wordt gelanceerd. Met trots kan ik meedelen dat inmiddels al 25% van alle jonge medewerkers uit het land zich hebben aangemeld.

Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met me op te nemen! Je kunt me benaderen via LinkedIn.

Onze opdrachtgevers