Grote stappen in een korte tijd

Naar overzicht

De invloed van krachttraining op de spiermassa bij patiënten met diabetes. De invloed van kunstgras op het aantal kruisbandletsels binnen het amateurvoetbal. Zomaar twee voorbeelden van casussen waarmee ik me bezighield tijdens mijn researchmaster Human Movement Sciences. Nu, een aantal maanden later, ben ik werkzaam als IT’er binnen het Nederlandse bankwezen. De stappen die hiervoor nodig waren maakte ik tijdens de opleidingsperiode van de MasterClass van Calco!

Aan het begin van dit jaar startte ik met deze Masterclass bij Calco in Maarssen. Ik en acht andere MasterClass Professionals begonnen de opleidingsperiode met hetzelfde doel: een vliegende start maken binnen de IT. In de eerste twee weken draait het zogenaamde kernprogramma, dat voornamelijk bestaat uit klassikale lessen. In een rap tempo komen alle basisprincipes van de IT aan bod, zoals programmeren met Visual Basic en het opstellen van informatie- en productrisicoanalyses. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan je communicatie- en presentatievaardigheden. Zo houd je een persoonlijke pitch en worden je kernkwaliteiten klassikaal besproken. Deze vormen schetsten een helder persoonlijkheidsmodel en maken duidelijk waar je verbeterpunten liggen.

Als ik terugkijk op mijn opleidingsperiode zie ik dat ik me in korte tijd zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak enorm heb ontwikkeld

Na het kernprogramma volgt de technische verdieping, waarbij dieper wordt ingegaan op businessprocessen en je begint met je specialisatie. Tijdens de verschillende evaluatiegesprekken bespreken de docenten wat ze het best bij jou vinden passen, maar bovenal geef je aan waar jouw voorkeur naar uitgaat. Zo gaf ik aan dat de technische kant van de IT mij enorm aanspreekt en startte ik daarom met een Java-specialisatie. Ter voorbereiding op mijn inzet kwamen daar later een ITIL-, Linux- en informatiebeveiliging-specialisatie bij.

Als ik terugkijk op mijn opleidingsperiode zie ik dat ik me in korte tijd zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak enorm heb ontwikkeld en binnen twee maanden perfect ben klaargestoomd voor een carrière binnen de IT. Inmiddels werk ik alweer 3 maanden bij de ING in Amsterdam en ben ik dagelijks bezig met onder andere productiemonitoring en incident-, probleem-, release- en change-management. Hier kom ik in volgende blogs zeker op terug.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over de opleidingsperiode, sollicitatieprocedure of andere zaken? Neem dan gerust contact met me op via LinkedIn!

Onze opdrachtgevers