Geen tijd voor goede voornemens

Naar overzicht

En daar zitten we dan weer, vierde verdieping, achterin, met een kop koffie.. Het is toch wel weer even wennen om terug te zijn.

Vier weken vakantie, waarvan drie weken Vietnam, doet iets met je. Het was voor mij de eerste keer dat ik helemaal alleen op vakantie ging en ook nog eens op de bonne foi. Waar dit zo plots vandaan kwam weet ik ook niet, maar na het volle jaar 2016 gewerkt te hebben, was het tijd voor een flinke pauze. Ik zou van het noorden naar het zuiden trekken en heb dit ook grotendeels gedaan op de motor. Met dozijnen nieuwe vrienden, een nieuw pak, op maat gemaakte schoenen, een vakantiekleurtje en een berg verhalen kwam ik in januari terug. Wellicht dat het aan mijn Vietnamese dieet van noedelsoep en spring rolls lag, maar ik was helemaal opgeladen. Tijd om verder te gaan waar we gebleven waren in 2016. En dan kom je terug...

Het leek alsof alles in die vier weken veranderd was. Nu hadden we aan het eind van 2016 een korte externenstop gehad, waardoor veel mensen op vakantie zijn geweest tijdens Kerst en Oud & Nieuw. Maar per 1 januari werden er ook een aantal flinke veranderingen gedaan m.b.t. de way-of-working op het gebied van de IT. Daarnaast is er ook een reorganisatie op komst die langzaam maar zeker dichterbij komt. Veel veranderingen dus, in een korte tijd.

Ook mijn eigen functie heeft niet stil gestaan. Ik zou starten als scrum master SPoC voor mijn domein (Single Point of Contact) en kreeg daarnaast de vraag of ik ‘scrum master afgevaardigde’ wil zijn voor de werkgroep die Agile uitrolt binnen het domein “Ja, natuurlijk wil ik dat! Leuk!”.

Naast alle nieuwe en extra taken en de spannende toekomst die het bedrijf tegemoet gaat, had ik natuurlijk ook nog mijn primaire werkzaamheden. Nu ik weer terug ben, is het dus ook belangrijk om nog even het net op te halen bij mijn beide teams: "Staan alle neuzen nog dezelfde kant op?", "Houden we ons nog aan de scrum events?” en “Hoe is de sfeer in beide teams?”.

Dit alles - met 400 constant op de loer liggende ongelezen digitale draken in mijn inbox - legt waarschijnlijk ook uit waarom dit blog drie dagen later dan gepland een plek inneemt in mijn ‘verzonden berichten’ map.

Er is enige investering nodig geweest om alles weer in goede banen te leiden. Twee dagen nadat ik terug was, moest ik toezien hoe mijn praktisch lege agenda zich gestaag opvulde met blauwe blokken; ‘back-to-back-to-back-to-back meetings’. Maar inmiddels begin ik al weer vat te krijgen op mijn agenda en alle veranderingen. En het blijft toch altijd leuk om na een lange vakantie je collega’s weer terug te zien:

Of ik anders nog tijd heb tijdens de lunch?.. Uh ja, laten we dat doen!

Ja Vietnam was echt enig, leuk en vet, dingen met motoren enzo.. mooi land, zeker aan te raden.

“Reizen, gezond eten en meer sporten zijn jouw goede voornemens?” “Mijn voornemens voor 2017?, ik heb helemaal geen tijd voor goede voornemens, of mag ik ergens starten na Vietnamees nieuwjaar?

Onze opdrachtgevers