Geen industrie is zo veranderlijk als de IT

Naar overzicht

Het meeste constante in de IT is verandering. Na bijna drie jaar in de IT omgeving van twee grote Nederlandse ondernemingen rondgelopen te hebben, kom ik tot de conclusie dat er geen andere industrie op dit moment zo veranderlijk is als de IT. Voor jou, als (beginnende) IT’er of geïnteresseerde in Calco betekent dit voornamelijk 1 ding: kansen! In deze blog lees je daar iets meer over.

Hoewel de eerste zin filosofisch ook kan worden toegepast op het hele leven beperk ik me hier toch even tot de IT industrie. Het spreekt voor zich dat alle bedrijven er constant naar streven het beste uit zichzelf te halen. In dat streven wordt er continu geëvalueerd, nieuwe doelen gezet, bijgestuurd en aangepast. Toch durf ik wel te zeggen dat er op dit moment niks zo veranderlijk is als de IT industrie en daarmee de IT organisaties binnen bedrijven. Waarom? De grootste drijfveer achter de recente drang om opnieuw te evalueren, bijsturen en updaten is technologische ontwikkeling en geen enkele afdeling heeft daar meer mee te maken dan de IT afdeling.

Voor jou, als (beginnende) IT’er of geïnteresseerde in Calco betekent dit voornamelijk 1 ding: kansen!

Daardoor zie je ook dat binnen een bedrijf een IT afdeling steeds belangrijker wordt. Bedrijven worden voor hun succes namelijk steeds afhankelijker van de capaciteiten van deze IT afdelingen. Nu instappen in deze afdeling geeft dus veel mogelijkheden en een goede basis voor je toekomst. Helemaal omdat naast technische vaardigheden gevoel voor het bedrijfsleven steeds belangrijker wordt in IT functies. Mensen die goed de vertaling kunnen maken tussen bedrijfsdoelen en de IT krijgen een steeds grotere rol. Dat is ook een van de redenen waarom Calco’ers erg gewaardeerd worden binnen de bedrijven waar ik ingezet ben geweest.

Mocht je echter niet warmlopen voor de bedrijfsbelangen in de IT en je juist volledig willen storten op de technische kant ervan, wees dan ook voorbereid op continue verandering. Natuurlijk is het een open deur intrappen, maar ik doe het toch maar: de techniek verandert snel. En om de snelheid van verandering bij te kunnen houden veranderen de IT organisaties ook. Veel bedrijven worstelen nog met de implementaties van een Agile of lean organisatie waarmee ze hopen sneller te kunnen reageren op veranderende omstandigheden. Naast de vele technische uitdagingen die er natuurlijk in de IT te vinden zijn zal je werkomgeving dus ook nooit stil staan.

Als conclusie geef ik je dus graag mee, dat welke richting je via Calco ook op zal gaan je in ieder geval kan rekenen op een dynamische wereld waarin je je niet snel hoeft te vervelen. Meer weten over wat die constante verandering en Calco voor jouw kunnen beteken? Neem even contact met me op!

Onze opdrachtgevers