Geen dag is hetzelfde

Naar overzicht

’s Ochtends begint mijn dag met een conference call met mijn collega’s in Japan, vanwege het tijdsverschil vaak aan het begin van de dag. Daarna even koffie drinken met mijn team om bij te praten over een groot IT-project waar onze afdeling mee te maken heeft. Vervolgens heb ik nog een aantal telefoontjes met buitenlandse IT-afdelingen gepland staan over IT Security. De rest van de dag gebruik ik om een workshop voor te bereiden waar collega’s uit alle buitenlandse Business Units aan deel nemen.

Zomaar een gemiddelde dag voor mij. Grote kans dat mijn agenda er morgen weer compleet anders uitziet. Het is voor mij dan ook lastig om in een paar zinnen uit te leggen wat ik nu precies doe als Business Manager International IT, maar een ding is zeker: geen dag is hetzelfde.

Het belangrijkste zit misschien wel in de naam van mijn functie: International IT. De afdeling waar ik werk, vormt namelijk de schakel tussen het hoofdkantoor en de verschillende internationale kantoren in twaalf verschillende landen. Met de IT-afdelingen van die landen onderhoud ik, samen met mijn collega’s, intensief contact. Hierbij komen alle aspecten van IT voorbij, van de opbouw van een IT-infrastructuur tot werken met Scrum en van grote projecten tot lokale aangelegenheden. Deze afwisseling maakt juist dat ik mijn werk zo leuk vind.

"Werken op een internationale IT-afdeling betekent flexibel zijn en rekening houden met cultuurverschillen."

Waar ik bijvoorbeeld op dit moment veel over leer is IT Security. Eigenlijk heeft dat te maken met allerlei manieren om je IT zo goed mogelijk te beveiligen tegen bedreigingen van buitenaf, zoals hackers. Maar waar je ook aan kan denken, is het in de lucht houden van een website of app. Hoe vervelend zou het zijn wanneer je net iets hebt besteld op een webshop, maar geen geld kan overmaken omdat je mobiel bankieren app niet werkt? Er moet goed nagedacht worden over manieren om te voorkomen dat dit kan gebeuren en onder andere IT Security houdt zich daarmee bezig.

Werken op een internationale IT-afdeling betekent voor mij, naast een heleboel kennis opdoen over IT,  flexibel zijn en rekening houden met cultuurverschillen. Soms zitten collega’s waarmee ik moet overleggen op meer dan 4 uur vliegen van mij vandaan. Dit betekent dat ik niet altijd met iedereen face-to-face kan afspreken, maar veel mailcontact heb, naast online meetings en calls.

Het is een bijzondere plek waar ik terecht ben gekomen via Calco, een plek waar ik het ontzettend mee getroffen heb. Onlangs was ik namelijk zelf de collega op 4 uur vliegen afstand, tijdens mijn eerste bezoek aan een van de buitenlandse IT afdelingen. Ook dat is natuurlijk wat mijn werk zo leuk maakt!

Heb je vragen over werken bij Calco, aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen!

Onze opdrachtgevers