Even schakelen

Naar overzicht

Ik rijd de snelweg af richting een rotonde. ‘Zat dat gebouw hier nou rechts of links?’ Ondertussen probeer ik mij te herinneren wie ik ook alweer terug moest bellen naar aanleiding van de telefoontjes die ik heb gepleegd tijdens de belochtend. ‘Wat was de naam van die manager ook alweer?’ Op de passagiersstoel staat mijn tablet opengeklapt, waar ik tevergeefs door mijn bellijst scroll op zoek naar de juiste naam. ‘Laat maar, dit doe ik straks wel. Even schakelen.’ Ik probeer mij te concentreren op de bijpraatafspraak waar ik over 10 minuten in ga. ‘Wat hebben we de vorige keer ook alweer besproken?’ Ik bedenk mij dat het voor de volgende keer toch verstandig is om even netjes een gespreksverslag te maken. Ik draai de rotonde af en voel dat de auto waar ik in rijd langzaam begint te schokken en bijna afslaat. ‘Shit, vergeten terug te schakelen!’ 

Als ik de afgelopen 9 maanden met één woord zou moeten typeren, dan zou ik daar ‘schakelen’ voor gebruiken. Mijn leven is in deze periode immers aan verscheidene veranderingen onderhevig geweest. Niet in de minste plaats omdat ik in augustus van het vorige jaar begon met mijn eerste ‘echte grote-mensenbaan’ bij Calco. Weliswaar betrof deze baan in eerste instantie een opleidingsperiode, maar toch: 40 uur per week op kantoor, het is even schakelen.

In de zomer van 2015 was de keuze gemaakt: Ik ga mij inhoudelijk verdiepen in de IT middels de Calco MasterClass. Hoewel ik met veel plezier leerde over alle facetten van het software-ontwikkeltraject, enthousiasmeerde het werk van de accountmanagers mij met name. Gelukkig was deze interesse wederzijds en mocht ik na een aantal gesprekken beginnen als junior accountmanager. Tóch geen verdieping op inhoudelijk IT vlak, maar op het gebied van gesprekstechnieken, communicatiestijlen en leidinggevende capaciteiten: het is wederom even schakelen. 

In mijn ogen de perfecte combinatie van het resultaatgerichte van sales, het mensgerichte van leidinggeven en het strategisch meedenken van relatiebeheer.

Voor mij is het schrijven van dit stuk ook een mooi moment om te reflecteren waar ‘het goede gevoel’ dat ik krijg van deze functie vandaan komt. Het pakket met taken, verantwoordelijkheden en ontwikkelmogelijkheden zoals beschreven in de vacaturetekst geeft an sich al de nodige redenen voor enthousiasme. Om een gemiddelde dag eens concreet te maken: In de ochtend zoveel mogelijk interessante organisaties bellen om New Business te creëren, ’s middags een kennismakingsgesprek met een doorgewinterde manager om het concept van Calco te pitchen en in de namiddag een coachingsgesprek met een ingezette MasterClass Professional om deze te begeleiden tijdens de inzetperiode. In mijn ogen de perfecte combinatie van het resultaatgerichte van sales, het mensgerichte van leidinggeven en het strategisch meedenken van relatiebeheer.

Juist dat schakelen maakt de functie zo interessant. Ik kan mij niet voorstellen dat er een baan bestaat die net zoveel afwisseling biedt als het Commercieel Traineeship. Schakelen tussen inhoudelijke onderwerpen, type mensen, soorten gesprekken en verschillende taken en verantwoordelijkheden: ik hoop het de komende jaren nog veel te mogen doen. Wellicht moet ik dan in de toekomst qua leaseauto maar een automaat gaan overwegen.    

Ook geïnteresseerd geraakt in het Commercieel Traineeship? Neem gerust contact met mij op!

Kijk hier voor de vacature!
Onze opdrachtgevers