Een leven lang leren en pizza eten

Kaya vertelt je over J-Fall en andere boeiende IT evenementen
Naar overzicht

De early bird

2 november 2017. Om 5:30 schrok ik wakker van de wekker. Om 6:22 zat ik met mijn ogen half open in de trein op weg naar Ede. Ik zie je denken: “Ede?”. Ja! Moe, maar vol enthousiasme was ik onderweg naar mijn eerst Java conferentie: J-Fall.  De officiële opening was om 9:00, maar daarvoor waren er al sessies voor vroege vogels. En ik wilde, ondanks dat ik daar ’s morgens toch iets anders over dacht, zoveel mogelijk zien, horen en doen! Ruim 1.500 ‘Javanen’ waren naar Gelderland afgereisd om meer te leren. Meer over Java, meer over allerlei gave, nieuwe technieken en meer over de werkwijzen van mede-developers. Het was geweldig om een dag deel uit te maken van zo’n grote groep gemotiveerde mensen! 

Elke avond gratis pizza

Het enige minpunt, je moet keuzes maken; ik wilde eigenlijk naar elke talk toe en aan elke sessie meedoen. Gelukkig was daaraan gedacht en werd elke presentatie opgenomen. De komende tijd hoef ik me dus niet te vervelen, met nog 1.960 minuten oftewel ruim 32 uur aan talks te gaan.  Vervelen is sowieso niet aan de orde; er zijn continue interessante IT evenementen. In Amsterdam zou je elke avond gratis kunnen eten, doordat er altijd wel een MeetUp is. Misschien is elke dag ongezond eten (pizza, pizza en nog eens pizza) niet zo’n goed idee en er is ook nog zoiets als een sociaal leven, maar het kan! 

De oneindige leermogelijkheden zijn voor mij een enorm voordeel aan het werken in de IT. Als je zelf uit kunt kiezen wat je wilt leren, is het ineens iets dat je voor je plezier gaat doen!

Oneindig blijven leren

Naast dat ik mijn werk als developer natuurlijk super leuk vind, zijn de oneindige leermogelijkheden voor mij een enorm voordeel aan het werken in de IT. Ik koppelde het woord ‘leren’ voorheen vooral aan het eindeloos stampen voor een tentamen. Maar als je zelf kunt uitkiezen wat je wilt leren, is het ineens iets dat je voor je plezier gaat doen! 

Soms ga ik naar een evenement dat direct aan mijn werk gekoppeld is, zoals J-Fall. Vaak is er echter geen directe link, maar zijn het onderwerpen die ik erg interessant vind zoals Artificial Intelligence, Big Data of Internet of Things. Ik leer graag meer over innovatieve technieken en wie weet ga ik die kennis ooit ook in mijn werk toepassen. Voorlopig houd ik het lekker bij knutselen aan mijn Raspberry Pi of proberen een mini drone te besturen door middel van code. De resultaten zijn respectievelijk: een lampje gaat branden als de temperatuur stijgt en de drone vliegt lekker waar hij zelf heen wilt. Nog geen wereld veranderende projecten dus, maar ik leer ervan en vind het leuk. En daarmee zijn het voor mij nu al volledig geslaagde projecten!

Lijkt een leven vol leren en pizza jou ook wel wat? Of benieuwd naar leuke MeetUps of events? Stuur me een berichtje op LinkedIn!

Onze opdrachtgevers