Een jaar bij Calco

Naar overzicht

De jaarwisseling is weer geweest en voor iedereen natuurlijk de beste wensen! Maar laten we, voordat we vooruitkijken naar het nieuwe jaar, eerst even traditiegetrouw terugblikken op het afgelopen jaar.

Ik begon 2015 wonend in een klein studiootje in Amsterdam, en werkend in Maarssen als toen nog interne MasterClasser. Maar al na een kleine twee maanden hoorde ik dat ik bij PostNL mocht beginnen! Dit was natuurlijk super spannend en na de opleidingsperiode bij Calco was ik er ook helemaal klaar voor om met het ‘echte werk’ te beginnen.

In maart begon ik met mede-MasterClasser Loek bij PostNL als business intelligence consultant. Dit avontuur is natuurlijk nog steeds in volle gang! Het traject begon met veel leren van de collega’s en veel zelf uitvogelen. Na een tijdje hebben we daarbij nog een cursus datawarehousing in SAP gedaan. Wat ons een nog beter beeld gaf van de omgeving waarin wij werken.

Toen was het alweer zomer en kreeg ik in juli de sleutel van een nieuw appartement in Amsterdam, waardoor het thuiskomen ook nog eens een stuk leuker werd! Na een lekkere klusvakantie weer aan de slag, waar we een plan hadden uitgestippeld wat er allemaal nog aan kennis opgedaan moest worden, om samen net zoveel kennis te hebben als een ervaren BI consultant. Dit plan is goed verlopen met als gevolg dat we nu kunnen meedraaien in een kernteam van de afdeling.

En toen werd het alweer donkerder en gingen we richting het einde van het jaar. In november was er het Calco Jaargala in de Efteling waar we met super veel collega’s een feestje van hebben gemaakt. En met de afdeling van PostNL werd er een heuse city game gedaan in Groningen om het jaar gezellig met elkaar af te sluiten.

Al met al een bewogen en vooral leerzaam jaar dus! Maar ook komend jaar wordt er natuurlijk niet stilgezeten. Er wordt gewoon doorgeleerd, zodat ik aan het eind van dit jaar nog veel meer BI ervaring heb en een nog waardevollere collega ben!

Benieuwd hoe jouw jaar er bij Calco uit zou kunnen zien? Vragen hierover of over andere zaken kun je stellen via LinkedIn of Twitter (Tess_Calco), of je kunt natuurlijk direct solliciteren via de site!

Onze opdrachtgevers