Een goed begin is het halve werk

Naar overzicht

Het is alweer juni, de eerste helft van het jaar zit er alweer op. De tweede helft van dit jaar ben ik nog ingezet als Calco MasterClass Professional bij PostNL, maar daarna zijn de 22 maanden inzet toch echt voorbij voor mij. Voordat we vooruit gaan kijken naar wat er daarna allemaal gaat gebeuren, kijk ik eerst even terug naar hoe ik hier eigenlijk gekomen ben.

In de zomer van 2014 studeerde ik af aan de Universiteit van Tilburg, ik had mijn master Organization Studies afgerond. Vol goede moed ging ik op zoek naar een baan en gelukkig vond ik deze bij Calco! Maandag 3 november kwam ik om 09.00 uur ’s ochtends aan op het kantoor in Maarssen, klaar voor mijn eerste werkdag en toch wel een beetje nerveus over wat me te wachten stond. Samen met 9 mede MasterClass Professionals begonnen we aan onze eerste dag. Deze dag bestond uit veel introducties. Natuurlijk onder elkaar, wie zijn je collega’s, maar ook met de docenten vanuit de opleiding en de accountmanagers. Vervolgens bestonden de eerste twee weken uit klassikale lessen. We zaten met onze groep in een lokaal en leerden daar in een sneltreinvaart de basis van de IT. Informatie analyse, programmeren, testen, het komt allemaal aan bod!

Daarnaast werd er ook gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling. Ik maakte een presentatie om mezelf voor te stellen aan het management van Calco: ik vertelde wie ik was, waar ik vandaan kwam en waar ik nu naar toe zou willen. Ook bespraken we in onze MasterClass groep onze sterke punten en keken we waar er nog ruimte lag voor verbetering. Mede door deze persoonlijke gesprekken, werden we ook een hechte groep collega’s. 

Constant kijken naar wat voor functie er bij je zou passen en in welke organisatie dit zou zijn.

Na de eerste intensieve twee weken, waarin we een basis voor onszelf creëerden om in de IT aan de slag te gaan, gingen we ons specialiseren. Ieder op z’n eigen vlak, zo heb ik bijvoorbeeld certificaten behaald voor SQL en ITIL.  Ondertussen bleven we in gesprek met de inzetmanager van Calco. Constant kijken naar wat voor functie er bij je zou passen en in welke organisatie dit zou zijn.

Toen kwam het moment van de eerste intakes en daarna de eerste inzetten! Voor mij waren het gemengde gevoelens, aan de ene kant ben je heel blij dat je aan de slag kunt bij een top werkgever! Aan de andere kant vind je het jammer om het ‘warme nest’ van Calco te verlaten. Maar gelukkig zijn daar nog de technische meetings en de personeelsvergaderingen om je MasterClass groep weer te zien en je ervaringen uit te wisselen!

Zonder deze start zou ik niet zijn waar ik nu ben of doen wat ik nu doe. Het heeft me geholpen om een goede start te maken bij PostNL en dit door te zetten in de nu al bijna anderhalf jaar dat ik ingezet ben!

Ben jij benieuwd hoe de opleidingsperiode er voor jou uit zou komen te zien? Stel gerust je vragen via Twitter (Tess_Calco) of LinkedIn. Of solliciteer direct via de site!

Onze opdrachtgevers