Een dag van een trainee bij Calco

De dag van Ridge Williams
Naar overzicht

Hello!! Ik ben Ridge Williams.

Omdat het voor veel mensen die nog nooit hebben gewerkt in de IT, lastig is voor te stellen wat er mogelijk is in de IT-branche, neem ik je graag een dagje mee om te laten zien wat je doet in het IT-traineeship van Calco.

Ochtend

Foto 1 Ontbijt

6:00 Beep, beep mijn wekker gaat af. Met een grote grijns op mijn gezicht sta ik op. Snoozen doe ik niet, want ik heb gehoord dat Elon Musk dat ook niet doet😉. Ik neem een frisse douche, kleed mij aan, fiets naar station Amsterdam Amstel, waar ik de trein neem van 07.17. Vandaag geen vertraging, dus ik heb nog steeds een grote grijns op mijn gezicht. In de trein eet ik vaak mijn ontbijt die ik meestal de avond van te voren maak. Voor vandaag is het Overnight Oats met vers fruit #healthylife.

07.45 Ik kom aan op het station van het pittoreske Maarssen, vanwaar ik mijn wandeling van 13 minuten naar het kantoor begin. Soms kies ik ervoor om de bus te pakken, maar met het zonnige weer van vandaag doet een wandeling mij wel goed.

08.00 Ik kom aan op kantoor. Officieel hebben we flexwerkplekken, maar wanneer je vroeg op kantoor komt, heb je het voor het kiezen. Ik betrap mezelf er dan op dat ik bijna elke dag voor dezelfde plek ga #creatureofhabit.

Deze week heb ik te horen gekregen dat ik op inzet mag bij het UMC Utrecht als Functioneel Applicatiebeheerder. Als voorbereiding op mijn inzet bij het UMC Utrecht, is het nuttig om mijn ITIL® Foundation Certificaat te behalen. ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library, het is ontwikkeld als een referentiekader voor het inrichten van de beheerprocessen binnen een ICT-organisatie. ITIL is het grootste framework voor IT-servicemanagement in Nederland en ter wereld. Bij ITIL® staat één doel centraal: het leveren van waarde aan de business. Vandaag heb ik het examen van ITIL® Foundation Certification, vandaar dat ik vroeg op kantoor wilde zijn om nog het één en ander door te nemen.

Foto 2 Koffiepauze

9:20 Het is tijd om naar beneden te gaan, want om 9:30 begint het examen. Als trainee bij Calco is het verplicht om je SQL, Cloud en Scrum certificaten te behalen. Die ik heb allemaal al binnen getikt, dus ik heb het gevoel dat deze ook wel goed zou moeten komen.

Gelukkig, ik heb het gehaald! Na het examen bespreek ik met mijn collega’s onder het genot van een kop koffie hoe hun examen verliep en vieren wij onze positieve resultaten.

Foto 3 Product Owner Meeting Blauwer

11:00 Na deze koffiepauze ga ik naar de Product Owner Meeting. Bij Calco ontwikkelen we namelijk een ScrumApp, wat we doen volgens het ‘Scrum Framework’. Scrum is een werkwijze waarbinnen zelfsturende teams zelf verantwoordelijk zijn voor het resultaat. Ik zal zeker niet de gehele scrum methodiek in deze blog uitleggen, maar wat ik je wel zal vertellen is wat ik doe. Als Product Owner vertaal ik de wensen van gebruikers en de business voor de IT-afdeling. Zo zorg ik ervoor dat de Developers applicaties bouwen die ook echt waarde bieden voor de business. Tijdens deze meeting bespreken wij (als Product Owners) dan ook welke functionaliteiten relevant zijn om toe te voegen aan de ScrumApp en welke prioriteit er aan elke functionaliteit hangt.

Middag

Foto 4 Buddy

12:00 Na de Product Owner Meeting is het tijd voor de lunchpauze. Vandaag hebben we als traineegroep succesvol de opleidingsperiode van twee maanden afgerond, dus hebben we wat te vieren! Hoe doen we dat? Door met zijn allen een vette hap te gaan eten bij de McDonald’s hier in de buurt #cheatmeal.

13:00 Binnen de Calco MasterClass ligt de focus op het ontwikkelen van zowel je technische skills als je soft skills, zodat je alles in huis hebt om ook echt verschil te maken bij de opdrachtgever. Na de lunchpauze hebben we dan ook een Vaardigheden les. Tijdens deze lessen werken we aan onze persoonlijke ontwikkeling om zo meer inzicht te krijgen in hoe we onze carrière kunnen accelereren. In de les van vandaag kiezen we een buddy, zodat je elkaar de rest van het tweejarig traineeship kunt coachen en motiveren om aan je ontwikkelpunten te blijven werken.

14:00 Bij Calco wordt zelfstudie gestimuleerd, omdat dat de momenten zijn dat je de tijd hebt om je verder in te lezen over een relevant onderwerp. Zelf gebruik ik de komende twee uur om meer te leren over werken in de zorg.

Namiddag

Foto 5 Weekafsluiting Blauwer

16:00 Dan begint de weekafsluiting, dit doen we elke vrijdag. Tijdens de weekafsluiting komen alle trainees, een aantal docenten, accountmanagers en andere collega’s samen. We evalueren de afgelopen week, vieren wie er certificaten heeft gehaald en vragen wie te horen heeft gekregen dat hij of zij op inzet mag. Bij Calco vinden we het namelijk belangrijk om onze successen samen te vieren.

Foto 6 Pubquiz Borrel

16:30 We gaan naar de kantine, want het is weer tijd voor onze wekelijkse borrel. De eerste biertjes worden al geopend en vandaag hebben we toevallig mijn favoriete activiteit: de maandelijkse pub quiz. Laten we hopen dat mijn team met de beker naar huis gaat en anders is een extra biertje ook een goede troost!

Wie weet zie ik jou, bij onze volgende Inhousedag

Groetjes!

Wil jij ook starten als IT trainee bij Calco? Bekijk dan de vacature voor ons traineeship.

Onze opdrachtgevers