Dynamiek

Naar overzicht

Heb je al gewerkt aan je goede voornemens? Of heb je ook nog zaken op een to do lijst staan waar je eigenlijk nooit aan toe komt? En weet je stiekem dat je daar ook nooit aan toe gaat komen? Ik ben nog steeds geen 5 kg afgevallen en weet al niet meer hoe de sportschool eruitzag. Waar ik dat nog geen 3 maanden geleden allemaal erg belangrijk vond, denk ik daar nu heel anders over. Je zou je er beschaamd over kunnen voelen of vanavond nog de sportschool in kunnen duiken. Ik heb geleerd om mezelf af te vragen hoe belangrijk ik het werkelijk vind.  

Waar we eerst dachten dat we bepaalde onderwerpen heel belangrijk vonden, blijken we die zaken eigenlijk nooit op te pakken.

Binnen ons team werken we op een soortgelijke manier. Het lukt ons steeds beter om een lijst te maken van alles wat we in de komende maanden willen bereiken. Waar we eerst dachten dat we bepaalde onderwerpen heel belangrijk vonden, blijken we die zaken eigenlijk nooit op te pakken. Hoe belangrijk is het dan? En is het voor ons belangrijk of is het voor de uiteindelijke klant belangrijk? Het klinkt heel gek om op deze manier te werken, maar onze prioriteiten komen zo wel beter naar boven. Het hoofddoel is het behalen van klantwaarde en op deze manier zijn al veel van onze ‘nice to haves’ verdwenen van de lijst. Want als je er nooit iets mee gaat doen, waarom laat je het nog op je to do lijst staan?

Een nadeel is dat zaken als onderhoud het vaak verliezen van onderwerpen die direct zichtbaar zijn voor de klant. Een nieuwe feature is nu eenmaal populairder dan het opruimen van code die we nooit meer gebruiken of die sterk verbeterd zou kunnen worden. Voeg daarbij nog wat onderwerpen die vanuit de wetgever verplicht zijn gesteld en je krijgt een uitdagend spel van prioriteiten bepalen.

Ik had niet verwacht dat het werken in de IT hier zo aan zou voldoen.

Op het moment dat ik startte bij Calco was ik echt op zoek naar meer dynamiek in mijn werk. Als jurist vond ik mijn vorige functies leuk, maar vaak ook repeterend en ik miste de discussies binnen een samenwerking. Ik had niet verwacht dat het werken in de IT hier zo aan zou voldoen. Momenteel werk ik als ontwikkelaar/analist aan een applicatie in een onderhoudsteam. Door de verschillende lijsten en wensen, is er constant discussie over ‘de volgende stap’. Enerzijds brengt dit onzekerheid, maar tegelijkertijd stelt het mij in staat om zoveel mogelijk verschillende leuke uitdagingen aan te pakken. Voorlopig hoef ik dus nog niet naar de sportschool.

Ben jij ook op zoek naar dynamiek in een uitdagende omgeving? We zijn nog steeds hard op zoek naar nieuw talent. Voor vragen kan je mij altijd bereiken via LinkedIn of Twitter (@Ralf_Calco).

Onze opdrachtgevers