DISC training

De cursus die iedereen zou moeten volgen!
Naar overzicht

Calco voorziet in verschillende trainingen die je naast je werkzaamheden bij de opdrachtgever kan volgen. Zo zijn er allerlei programmeer-, security en soft skill cursussen waar je je online voor kan opgeven. Ditmaal koos ik voor de tweedaagse cursus ‘communicatie met behulp van DiSC’. In deze korte blog zal ik jullie vertellen hoe deze avondcursus is verlopen en wat je nou precies leert. 

Over het algemeen begint zo’n cursus rond 17.00 uur met een hap te eten. Het eten is altijd erg gezellig en met een beetje geluk zie je trainees die tegelijk met jou in de opleidingsperiode zaten. Je werkt de eerste twee maanden namelijk intensief samen met andere Calco’ers in het traineeship. Daarna gaat iedereen aan de slag voor verschillende opdrachtgevers, daardoor zie je elkaar een stuk minder. Wanneer je iemand tegenkomt bij een cursus die je lang niet gesproken hebt, is dat natuurlijk extra gezellig.

Aan het begin van de cursus wordt je direct getriggerd. De docenten spelen namelijk in op de persoonlijke doelen van de deelnemers door te vragen wat iedereen tijdens de cursus wil leren. Ik blijf me telkens verbazen over hoeveel verschillende doelen iedereen heeft! De één wil graag leren omgaan met een ander persoon, terwijl de ander graag meer wilt weten wat zijn of haar eigen drijfveren zijn. Sommige collega’s zijn simpelweg benieuwd naar wat DISC betekent. 

Disc

Als ik jullie alles vertel wat ik deze avond heb geleerd, wordt het een lang verhaal. Maar kort gezegd komt het erop neer dat je er door een test achter komt of je mens/taakgericht bent en of je veel/weinig invloed wilt hebben in het maken van beslissingen. Daarnaast leer je ook waarom je energie haalt uit zaken of waarom dingen je tegenstaan. Ook zal je ontdekken waarom andere mensen op een andere manier naar het leven kijken. Zoals ik het zie is het doel dat je ieders persoonlijkheid leert kennen en leert te waarderen. Je leert hoe je het beste met verschillende persoonlijkheden om kunt gaan en te kijken hoe je die persoonlijkheden het beste in kan zitten op de werkvloer. Zelf heb ik overigens bevestigd gekregen hoe ik in het leven sta en wat mijn eigen doelen zijn, dat heeft mij geholpen om mijn toekomstige doelen scherper te stellen en focus te houden op zaken die ik belangrijk acht.

Achteraf denk ik dat iedereen verrassende inzichten heeft gehad in hun persoonlijkheden en waarom je met de één makkelijker samenwerkt dan met de ander. Ook denk ik dat iedereen beter door heeft hoe je met elkaar kan samenwerken en waarop je moet letten bij het samenwerken. Ik zou iedereen aanraden om een soortgelijke cursus te doen. Wel of niet bij Calco: houd deze cursus in de gaten! 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Mochten jullie nog vragen hebben dan kunnen jullie mij altijd via de mail bereiken op tvanditzhuijzen@calco.nl of voeg mij toe op linkedin en stuur mij een berichtje!

Onze opdrachtgevers