De verlengde springplank

Naar overzicht

Calco staat vooral bekend om het Calco MasterClass Traineeship. Dit is het tweejarig traineeship waarin je de eerste 2 maanden wordt voorbereid met IT trainingen en veel persoonlijke ontwikkeling. Je wordt daarna 22 maanden ingezet bij een opdrachtgever en het gebeurt vaak dat je daar vervolgens in dienst kan treden. 

Vaak wordt over het hoofd gezien dat er ook ruimte is om bij Calco door te groeien tot Professional en daarmee de inzet bij opdrachtgevers te verlengen na 22 maanden. Vanwege de interessante ontwikkelmogelijkheden die hierbij komen kijken (en natuurlijk mijn plezier bij Calco en mijn opdrachtgever gedurende de eerste 2 jaar) heb ik er juist voor gekozen om als Professional door te groeien. In mijn zesde blog schrijf ik aan de hand van mijn eigen ontwikkeling over de verschillende opties en keuzes die je gedurende je tijd bij Calco kunt maken en de bijkomende voordelen.

Ik weet het nog goed dat ik begin mei 2013 (al meer dan 4 jaar geleden!) begon op mijn eerste dag in de MasterClass. In “mijn tijd” begon er nog maar één keer per maand een klas met trainees (nu start er inmiddels twee keer per maand een nieuwe groep!!). Onze klas bestond uit zes nieuwe collega’s met uiteenlopende opleidingen (van docent Lichamelijke opvoeding tot Bedrijfskunde) en we kregen al snel een klik met elkaar. We zaten met z’n alle in hetzelfde spreekwoordelijke schuitje en kregen mede vanwege de nadruk op de ontwikkeling van Persoonlijke Vaardigheden een hechte band met elkaar. Binnenkort staat er weer een nieuwe borrel met onze klas gepland! In tegenstelling tot mijn mede-trainees, is mijn tijd bij Calco toch via een ander ontwikkeltraject verlopen. Ik heb er na 22 maanden inzet bij NN bewust voor gekozen om bij Calco te blijven en verder te gaan als Calco Professional. Dit heeft verschillende voordelen:

Je krijgt als Professional van Calco nog steeds de handvatten aangereikt om jezelf in rap tempo te blijven ontwikkelen!

Opleidingen

Het opleiden van medewerkers is één van de kerncompetenties van Calco. Als de opleiding niet in-house wordt aangeboden, dan zijn er altijd mogelijkheden om via een externe opleider een training te volgen. Hier maak ik dan ook gretig gebruik van! Zo heb ik vorige week nog een twee-daagse Professional Scrum Product Owner training gevolgd, niet alleen maar nuttig in mijn rol als Product Owner bij NN maar ook erg fijn om op mijn C.V. bij te schrijven!

Kijkje in de keuken

Als Professional krijg je de ruimte om ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers of uiteenlopende omgevingen binnen je huidige opdrachtgever. Je bent daarmee als Professional erg bewegelijk en krijgt de ruimte om jezelf zowel in de diepte als in de breedte te ontwikkelen. Tot dusver heb ik binnen vier verschillende rollen uiteenlopende vaardigheden kunnen ontwikkelen. Daardoor is het nu makkelijker om het gehele IT-landschap te overzien en me door te ontwikkelen op juist die vlakken die mij (op basis van ervaring) het meest aantrekken

Waardering

Naast de mogelijkheden die er zijn om jezelf inhoudelijk verder te ontwikkelen, zijn er nog andere voordelen van de Professional track bij Calco. Zo heb ik als echte “Calco veteraan” inmiddels de natuurlijke rol aangenomen als coach voor de startende MasterClass Professionals bij NN, kom ik als ambassadeur in contact met nieuwe kandidaat collega’s en ga ik nog wel eens op bezoek bij nieuwe prospecten (leuk om andere Top 200 bedrijven eens van binnen te zien!). Je wordt bij Calco gewaardeerd als Professional en je springplank richting een succesvolle carrière wordt verlengd na je 22 maanden inzet bij je opdrachtgever.

Ben je nieuwsgierig en heb je altijd al de drive en ambitie gehad om je op uiteenlopende vlakken en binnen verschillende omgevingen te ontwikkelen? Dan biedt de Professional track van Calco je een mooie uitdaging. Na het MasterClass Traineeship krijg je als Professional van Calco nog steeds de handvatten aangereikt om jezelf in rap tempo te blijven ontwikkelen!

Benieuwd naar wat het betekent om als Professional voor Calco te werken? Neem contact op via LinkedIn om even te sparren over de mogelijkheden.

Onze opdrachtgevers