De nieuwe collega

Naar overzicht

Het is natuurlijk niet gek dat je als nieuwe collega ergens terecht komt en dan nog niet zoveel ervaring hebt als de rest van het team. Als Calco-er moet je dan nog iets extra’s te laten zien omdat je de nieuwe collega bent op de IT-afdeling, zonder IT achtergrond. Ik krijg wel eens de vraag; hoe pak je dat dan aan? Starten tussen de ervaren collega’s terwijl je zelf geen achtergrond hebt in de IT? Vandaar dus deze blog! Hoe kun je ervoor te zorgen dat je niet gezien wordt als de collega zonder IT ervaring, maar als een waardevolle aanvulling van het team?

Hoe kun je zorgen dat je een waardevolle aanvulling bent op het team?

Als je begint bij Calco heb je vaak geen ervaring in de IT, maar wel de competenties en de drive om in dit veld te beginnen. Je begint bij Calco met de interne opleiding waar je alle basics van het werken in de IT leert. Daarnaast leer je ook veel over communicatie- en presentatievaardigheden. Je krijgt een zo goed mogelijke basis om in de IT aan de slag te kunnen, en daar bovenop volg je nog één of verschillende specialisaties. Je bent dus goed voorbereid voor je start in de IT. Maar als je bij een opdrachtgever begint, ben je toch de nieuwe collega zonder IT achtergrond.

Ook ik begon bij PostNL zonder enige ervaring in business intelligence of het werken met SAP. Ik had me natuurlijk al wel zoveel mogelijk voorbereid en ingelezen, maar dan weet je toch nog niet hoe het precies is ingericht bij de opdrachtgever en wat de manier van werken precies is. Ik ben erachter gekomen dat je met een open, leergierige houding en geen angst om vragen te stellen een heel eind komt! En van wie kun je nu beter leren dan van je ervaren collega’s? Het leuke is dat jij hen zelfs nog iets kunt leren, juist omdat je een hele andere studierichting hebt gedaan! Inmiddels durf ook ik te zeggen dat ik een aanvulling ben voor het team waarin ik werk. Ik ben nog steeds het meisje zonder IT achtergrond, en daardoor juist een waardevolle collega!

Ben jij ook benieuwd hoe het is om te starten in een team van ervaren IT-ers zonder IT achtergrond? Heb je daar, of ergens anders nog vragen over? Stel ze gerust via LinkedIn of twitter (Tess_Calco) of solliciteer direct via de site!

Onze opdrachtgevers