De laatste blog van Rolf Tijssens

Naar overzicht

Dit is mijn laatste blog als Calco-ambassadeur. Nu ben ik niet de eerste ambassadeur die afscheid neemt. Melissa vertrekt naar Amerika, David schreef over zijn ontwikkeling van MasterClasser tot Scrummaster en ook Pim vond het genoeg geweest.

In hun blogs herken ik veel van wat ik zelf heb meegemaakt. Het plezier waarmee ze voor Calco hebben gewerkt, de persoonlijke ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt, de tijd die omgevlogen is, hoe tof het is om ambassadeur te zijn – het zijn constanten die ook voor mij gelden.

Na mijn vorige blog werd me gevraagd wat me na twee jaar inzet het meest is opgevallen. Nu is me heel erg veel opgevallen, maar als ik er over nadenk zijn er twee punten die ik er graag uit wil lichten.

De belangrijkste les van de laatste tijd: IT is mensenwerk. De kwaliteit van je product hangt af van het team dat het bouwt. Is het team gemotiveerd en vrolijk of gefrustreerd en opgejaagd? Hebben ze het gevoel dat ze zijn of worden ze geleefd? Het is het verschil tussen top- of broddelwerk. Wat helpt? Organiseer een borrel, ga vlotten bouwen of ga frisbee’en op het strand.

Stel vragen! Daar ben je voor aangenomen!

Iets anders wat ik echt geleerd heb: de mensen om je heen weten het meest, maar komen het niet brengen. Dus: ga het vragen! Aan het beginnen als Calco’er hangt hetzelfde voor- als nadeel: je weet niks en moet dus alles vragen. Daar kun je je onzeker over voelen, maar zie het vooral ook als een kans; de kans om alle voor de hand liggende vragen te stellen. Daar ben je voor aangenomen!

Ik hoop dat je zin hebt gekregen om bij Calco te komen werken – ik raad het zeker aan. Voor nu geef ik het(ambassadeurs)stokje over – misschien wel aan jou?

Interesse om bij Calco te komen werken? Benieuwd naar wat je nog meer mee kunt maken in twee jaar werken in de IT? Lees de blogs van de andere ambassadeurs, stuur me een berichtje op LinkedIn, of solliciteer direct via de site!

Onze opdrachtgevers