De Guerrilla Squad

Naar overzicht

Een vraag die bij veel (aspirant) Calco’ers speelt, gaat over hoe je binding houdt met Calco terwijl je eigenlijk permanent bij een opdrachtgever aan de slag bent. In de afgelopen 4 jaar bij Calco heb ik ontdekt dat daar verschillende mogelijkheden voor zijn en dat de Calco Community juist van grote toegevoegde waarde is en blijft.

Zo bieden de Personeelsvergaderingen en Technische Meetings in het Van der Valk Hotel in Houten een mooie uitkomst om collega’s die zijn ingezet bij andere opdrachtgevers te ontmoeten en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Een prettige bijkomstigheid bij deze meetings is dan ook het All-You-Can Eat buffet, wat al meerdere keren tot uit de hand gelopen “food challenges” heeft geleid waarbij het de bedoeling was om meer toetjes dan je collega’s te verorberen terwijl je elkaar sprak over je ontwikkelende carrière.

De power van de Calco Community kan ook van toegevoegde waarde zijn binnen je opdrachtgever.

Naast deze bijeenkomsten zijn er tal van andere voorbeelden te noemen die bijdragen tot het gevoel van een Calco Community. Zo heb ik al een keer een Pizza-Sessie georganiseerd over Service Management 2.0, heb ik samen met Calco een Lean Six Sigma cursus opgesteld en is er het jaarlijks terugkerende Calco Event. Waarbij de spanning nog wel eens hoog oploopt als het hele bedrijf de uitdaging met elkaar aangaat om in de stromende regen een roeiwedstrijd te winnen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het Calco gala, wanneer de Efteling voor ons wordt afgehuurd en we samen met onze partners mogen genieten van de nieuwste attracties (de Baron in galajurk of kostuum is zeker een aanrader, haha).

De power van de Calco Community kan ook van toegevoegde waarde zijn binnen je opdrachtgever en aan de hand van een recent voorbeeld wil ik daar graag even bij stilstaan. Recentelijk is “Engineering Culture” binnen mijn opdrachtgever NN op een hoog voetstuk komen te staan: termen als Learning Agility, Automation, Empowerment, Speed en Craftmanship zijn hot topics geworden. De Guerrilla Squad – een beruchte groep undercover Calco’ers bij NN – heeft het initiatief genomen om een bijdrage te leveren aan deze vernieuwde cultuur. De afgelopen maand hebben we middels een guerrilla actie ideeën ingezameld bij onze CIO collega’s om op deze wijze bottom-up de Engineering Culture te stimuleren. Binnenkort staat het NN Engineering Culture Event ingepland waarin we deze ideeën samen met onze collega’s verder zullen uitwerken. De beste plannen worden vervolgens ingezet om als CIO Community onze bijdrage te leveren aan de toekomst van IT binnen NN. 

Heb je nog vragen naar aanleiding van de blog of wil je meer weten over Calco? Neem dan contact met mij op via LinkedIn.

Onze opdrachtgevers