De arbeidsmarktjungle

Het verschil tussen startersfuncties en traineeships
Naar overzicht

Je bent net klaar met je studie of bent er misschien achter gekomen dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Vol goede moed ga je je oriënteren op de arbeidsmarkt. Maar waar begin je en hoe vind je tussen al die vacatures een functie die bij jou past? Om jou op weg te helpen, leggen we in dit blog het verschil uit tussen startersfuncties en traineeships.

Startersfunctie

Een startersfunctie is misschien wel de meest voorkomende functie die je tegenkomt tijdens je zoektocht naar je eerste baan. Wanneer je aangeeft dat je nog maar weinig (tot geen) werkervaring hebt, resulteert dit meestal in een ‘normale’ junior functie. En met normaal bedoelen we niet dat het minder is dan de andere twee, wel bedoelen we dat dit waarschijnlijk de meeste overlap vertoont met wat je bij een eerste baan verwacht: je werkt voor één werkgever, de functie sluit vaak aan bij je studieachtergrond en de focus ligt op het uitvoeren van je werkzaamheden. Startersfuncties zijn er in alle soorten en maten: fulltime/parttime, op tijdelijke/vaste basis en ook de arbeidsvoorwaarden kunnen per werkgever verschillen. 

Traineeship

En dan heb je nog traineeships. Er bestaat soms wat verwarring over wat een traineeship nu precies is. Dat is ook niet zo gek, aangezien het ene traineeship de andere niet is. Toch hebben ‘echte’ traineeships vaak een aantal overeenkomsten, namelijk een combinatie van werken, leren én begeleiding. De focus in een traineeship ligt op werken en leren. Nu denk je misschien: ‘In een normale startersfunctie werk en leer ik toch ook onder begeleiding?’ Dat klopt, alleen ligt de verhouding tussen werken en leren daar heel anders.

Een traineeship is een volwaardige baan (en dus geen stage) die je aangaat voor een vooraf vastgelegde periode (vaak tussen de één en drie jaar). Tijdens deze periode word je intern opgeleid en ga je aan de slag in een functie op niveau. Soms ga je aan de slag met één opdracht, terwijl je bij andere traineeships meerdere opdrachten uitvoert. Ook zijn er traineeships waarbij je je opdracht bij een externe opdrachtgever uitvoert, maar het kan ook zijn dat je op verschillende afdelingen bij je eigen werkgever aan de slag gaat. De exacte invulling van het traineeship verschilt heel erg per bedrijf en sector.

Wat wel goed is om te onthouden over traineeships in het algemeen, is dat het tempo hoog ligt. Het is niet voor iedereen weggelegd en je moet veel investeren in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daar staat tegenover dat er ook veel geïnvesteerd wordt in jou. Volg je een traineeship, dan kan je rekenen op 1) een steile leercurve,  2) begeleiding van coaches, 3) inzicht in jezelf, 4) inzicht in de organisatie én 5) een opstap naar een topfunctie

Test jezelf!

Oké, nu weet je het verschil tussen startersfuncties en traineeships. Weet je al wat bij je past? Nee? Doe hieronder de mini-test!

Ben jij?

  • ambitieus
  • graag aan het leren
  • iemand die openstaat voor persoonlijke ontwikkeling
  • flexibel
  • in het bezit van een diploma maar weet je nog niet zo goed wat je er mee wilt of kan? 

Vaker dan 2-keer ja? Dan is een traineeship wel een optie! Meer weten? Lees dan ‘vijf redenen om in een traineeship te starten’. 

Onze opdrachtgevers