Dag werkend leven, hoi locomotief!

Naar overzicht

Toen Calco me twee jaar geleden vroeg of ik een lease-auto of een ov-jaarkaart wilde, twijfelde ik geen moment. Het laatste natuurlijk – ik koos sowieso voor de trein! Vrienden en collega’s verklaarden me voor gek, maar ik houd nu eenmaal van het gehobbel op de rails, van de mensenmix die in- en uitstapt op elk perron en van het staren naar de vele vergezichten. En dus treinde ik bijna twee jaar lang op mijn dooie gemakje dag in, dag uit van Utrecht naar Amstelveen en terug.

Toen ABN AMRO me onlangs vroeg of ik bij ze wilde blijven werken, twijfelde ik wél. De bankenwereld is interessant en de doorgroeimogelijkheden zijn er groot. Plus: ik had een gezellig team, een innovatief project, de vrijheid om testautomatisering op te zetten… Best een opgave om ‘nee’ te zeggen tegen zo’n voorstel! Mijn nieuwsgierigheid naar andere sectoren wint het echter van deze gegeven zekerheden. Ik ben nog té benieuwd naar de IT in andere sectoren om nu al een dergelijk ‘commitment’ aan te gaan. Maar voordat ik mijn zoektocht naar een nieuwe IT-functie start, kies ik ook nu weer voor de trein!

Begin oktober hobbel ik namelijk met de Trans Baikal Express van Moskou naar Peking en daarna reis ik door naar Hongkong, Vietnam en wie weet waar nog meer. Dag werkend leven, hoi locomotief! Enerzijds vakantie vieren en genieten van al die prachtige landen, anderzijds werken aan mijn portfolio Typische Tekeningen en mijmeren over een mogelijke toekomstige baan. Desnoods word ik gewoon de eerste eeuwig reizende typemachinekunstenares…

​Het is juist dankzij het traineeship dat ik deze stap nu durf te maken.

De keuze om niet overgenomen te willen worden lijkt overigens te onthullen dat de afgelopen twee jaar voor mij niet goed hebben uitgepakt, maar niets is minder waar. Het is juist dankzij het traineeship dat ik deze stap nu durf te maken. Was ik twee jaar geleden nog bang dat ik nooit een leuke baan zou vinden, nu durf ik pardoes werkloos te worden en naar Azië af te reizen, puur door het simpele feit dat ik “Calco MasterClass® Professional” boven aan mijn cv mag noteren! 

Rest mij alleen nog iedereen heel hartelijk te danken: de docenten bij Calco voor hun lessen, de septembergroep en het accountmanagement van 2015, alle ABN-Calcollega’s voor de vele gezellige borrels, mijn geweldige manager bij ABN AMRO voor zijn steun en vertrouwen, en last but not least: jij, lezer van mijn blog! Het was een eer om mijn gedachten te mogen delen en ik hoop dat je er op wat voor manier dan ook iets aan hebt gehad. Tot ziens!

Onze opdrachtgevers