Calco's kernwaarden en ik

Naar overzicht

In mijn nette kokerrok loop ik voor het eerst door de draaideuren van ABN AMRO. Het is januari 2016 en ik heb net de MasterClass in Maarssen afgerond – het echte werk kan beginnen! De testruimte oogt wat grauw en mijn “goedemorgen” wordt overstemd door een tiental loeiende computers. Maar ik ben vol goede moed. Ik schud handen. Ik drink koffie. Ik bel de helpdesk. Ik stel vragen en ik bereid me voor. Let’s do this! Bruis.

De derde teammeeting. Ik hoor verhitte discussies aan over geldkwesties. Over het wel of niet laten doorgaan van changes. Over I.E. Wat? Ik vraag waar I.E. voor staat. Oeps. Internet Explorer, dûh. Twee weken lang durf ik geen vraag meer te stellen. Maar dan stel ik opnieuw een vraag. Een kleintje, over het testproces. Niemand had nog over die vraag nagedacht. Een collega high-fivet me. Vier succes.

Mijn testmanager gaat op vakantie. Wie vervangt hem? Een aantal ogen draaien naar mij. Ik ben al een paar maanden aan het werk en heb een aardig beeld gekregen van wat hij doet. Ik haal diep adem. Stem dan toe. Heb lef om te durven en durf lef te hebben.

Ik merk dat ik moeite heb met het spuien van mijn mening. Durf in een groep niet goed te vertellen wat ik vind of wil. Buiten werk ga ik op zoek naar een oplossing. Ik word instructrice bij een sportschool en met bonkend hart en trillende benen van de zenuwen leer ik om vanaf het podium een groep mensen aan te sporen en hen te motiveren. Op werk pluk ik hier de vruchten van. Wees uniek, creatief en bevlogen.

We klikken te veel dezelfde dingen aan tijdens het testen. We doen té veel repetitief werk. Verderop in de bank worden testen veelal geautomatiseerd, weet ik. Waarom doen wij dat eigenlijk niet? Ik laat dezelfde testtooling installeren en met behulp van vriend Google leer ik vbscript. Na een paar maanden zijn de eerste testen geautomatiseerd. Zie kansen en benut ze.

ABN AMRO goes Agile. Een nieuwe werkmethode wordt geïntroduceerd en ook mijn afdeling gaat erin mee. Ik voel bij sommige mensen weerstand, heb zelf over bepaalde aspecten ook mijn twijfels en vragen. Maar ik ben van mening dat je alles wat je doet met overtuiging moet doen. Dus kom maar op met die nieuwe methode! Omarm verandering.

Vandaag staat er een uitstapje naar Schiphol op het menu, want onze eindgebruikers daar zijn klaar om over te stappen naar Windows 10. Als ik door de douane loop realiseer ik me hoe belangrijk het is dat wij met een enthousiast verhaal aan komen. Ook al ben ik moe, heb ik nog veel andere dingen te doen, ik moet en zal vandaag mijn Schiphol-collega’s blij maken. Maak elke dag het verschil.

Mijn traineeship loopt op zijn eind. Binnenkort een afsluitende lunch met mijn manager om het traject te evalueren dat we samen hebben afgelegd. Twee jaar geleden kende ik zijn afdeling niet, hij kende Calco niet. Wat hebben we van elkaar geleerd? Eén ding weet ik zeker: samen hebben we van een ietwat onzekere taalkundige een heuse IT’er weten te maken. En daar ben ik hem en Calco enorm dankbaar voor! Overtref samen de verwachtingen.

Herken jij jezelf in de hierboven geschetste acht kernwaarden van Calco? Wie weet is de Calco MasterClass ook wat voor jou! Stuur me een berichtje als je interesse hebt, of solliciteer meteen via de website.

Onze opdrachtgevers