Calco als werkgever

Naar overzicht

Het jaar 2017 zit er alweer bijna op en ieder jaar verbaas ik me er weer over hoe snel de tijd toch gaat. In mei 2015 studeerde ik af, ik ging een paar maanden op reis en eenmaal terug in Nederland moest ik er dan toch echt aan geloven: het werd tijd voor de zoektocht naar mijn eerste ‘echte’ baan. Het duurde niet lang voordat ik Calco tegenkwam en ik was al snel overtuigd: daar wil ik werken! Gelukkig was dat idee wederzijds en inmiddels werk ik al meer dan een jaar met veel plezier voor Calco. Maar wat maakt Calco dan zo speciaal als bedrijf én als werkgever? Dat zal ik je uitleggen!

Nu is het misschien handig om te vertellen dat mijn weg bij Calco iets anders is verlopen dan bij de meeste trainees. Maar het illustreert wel meteen wat ik zo bijzonder vindt aan Calco. In oktober 2015 begon ik namelijk na een studie Corporate Communication aan het IT-traineeship: de Calco MasterClass. Je wordt in twee maanden opgeleid tot IT’er en gaat daarna aan de slag bij één van Calco’s opdrachtgevers. Tijdens de opleidingsperiode werd ik echter benaderd met de vraag of ik intern wilde gaan werken (dus echt voor Calco zelf) en de marketing & communicatie op wilde pakken. Het was natuurlijk niet waar ik in eerste instantie voor kwam, maar ik was tijdens mijn eerste weken zo enthousiast geraakt over de mensen, de sfeer en het bedrijf an sich, dat ik de nieuwe uitdaging met beide handen aangreep. Voor mij was dit al meteen een teken dat er bij Calco echt gekeken wordt naar wie je bent als persoon en waar (en in wat voor functie) je past.

Wat ik daarnaast zo leuk vind aan Calco is de sfeer. Het is een jong bedrijf waar iedereen vooruit wil, iedereen wil meer leren en zich blijven ontwikkelen, ook als je eenmaal ingezet bent. Bij onze trainees uit zich dat o.a. in de maandelijkse fieldgesprekken, waarin een accountmanager kijkt wat jij nodig hebt op persoonlijk vlak en in je functie. Als je toetreedt tot het kantoorpersoneel doorloop je het Management Development Program waarin je diverse trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden volgt. Daarnaast kan je, zowel als trainee en als kantoorpersoneel, gebruik maken van het onbeperkte opleidingsaanbod van Calco. Zo volg ik op dit moment een opleiding Conversieoptimalisatie, zodat ik onze websites gericht kan testen en verbeteren..

Voor mij maken de sfeer, de persoonlijke aandacht en de continue focus op groei en ontwikkeling Calco echt een hele fijne werkgever. Als dat punten zijn waar jij ook naar op zoek bent, raad ik je aan om een keer kennis met ons te komen maken tijdens een Inhousedag of een Open Borrel. Ik ben benieuwd hoe jullie dat ervaren! En mocht je nog vragen hebben over Calco als bedrijf of als werkgever, kan je altijd contact met mij opnemen via LinkedIn.

Onze opdrachtgevers