Bij Calco ben je geen nummer!

Naar overzicht

Zonder enige relevante voorkennis ben ik binnen twee maanden klaargestoomd voor een carrière binnen de IT. Zoals ik al aangaf in mijn vorige blog, bij Calco kan het gewoon. Tijdens de MasterClass van Calco wordt de hiervoor benodigde IT-kennis je in korte tijd en in een razend tempo bijgebracht. Noemenswaardig is dat er daarnaast ook veel tijd en aandacht wordt besteed aan jou als persoon. Bij Calco wordt echt persoonlijke aandacht gegeven en zien ze je niet als een nummer!

Tijdens mijn eerste dagen in Maarssen sprak vooral dat me enorm aan. Zo wordt tijdens het kernprogramma ingegaan op je achtergrond, je interesses en met name op de vraag wat je heeft doen besluiten om je carrière te vervolgen binnen in de IT. Je persoonlijk beeld wordt klassikaal besproken en er wordt ingegaan op wat je sterke punten zijn. Waar ben je goed in? Waar blink jij in uit? Daarnaast zijn er verschillende evaluatie- en beoordelingsgesprekken met de docenten, waarin jouw voortgang en voorkeur wordt besproken. 

Doordat er bij Calco een open bedrijfscultuur heerst, kun je altijd aankloppen bij je collega’s. Zo staan de inzet- en accountmanagers voor je klaar als je een vraag hebt en zijn zij vaak bereid een goed gesprek te voeren. Hierbij kunnen jullie het bijvoorbeeld hebben over jouw toekomstbeeld of bij welke functie, sector of richting je het beste past

Bij Calco wordt echt persoonlijke aandacht gegeven en zien ze je niet als een nummer!

Wanneer je vervolgens bent ingezet bij je opdrachtgever, zal je Calco zeker niet uit het oog verliezen. Zo blijf je via social media, e-mail en door de personeelsvergaderingen en technische meetings op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het bedrijf. Ook organiseert Calco speciale cursusavonden waardoor je naast je uren bij je opdrachtgever nog certificaten van diverse cursussen kunt behalen.

Ten slotte heb je de fieldgesprekken met je fieldmanager. De fieldmanager is een accountmanager die jou begeleidt gedurende je inzet. Tijdens de fieldgesprekken, die maandelijks of om de maand plaatsvinden, wordt je voortgang besproken. Hierbij komen weer je belangrijkste sterke punten aan bod, maar worden ook je leerpunten besproken. Waar moet ik op letten? Wat kan er beter? Zelfstandigheid, leiding geven en je (werk)houding ten opzichte van de opdrachtgever en ten opzichte van Calco zijn zaken die tijdens zo'n sessie voorbij zullen komen. Tijdens de fieldgesprekken is er daarnaast ook ruimte om je persoonlijke en privésituatie te bespreken.

Hoe het verder met mij gaat als Operations Engineer bij ING, wat mijn dagelijkse werkzaamheden zijn en hoe de organisatiestructuur van mijn afdeling is opgebouwd, zijn vragen waar ik in mijn komende blogs op terug zal komen! Heb je vragen over deze of mijn voorgaande blog of over de Calco MasterClass, neem dan gerust contact met me op via LinkedIn!

Onze opdrachtgevers