Betrokkenheid

Naar overzicht

Met een achtergrond in organisatiewetenschappen vind ik het ook nog steeds heel leuk en interessant om vanuit dat perspectief naar organisaties te kijken. Zo is bijvoorbeeld elke organisatie gebaat bij betrokken werknemers. Als mensen betrokken zijn bij de organisatie waar ze werken, zullen ze misschien net dat stapje extra zetten, omdat ze hart hebben voor de organisatie. Bij Calco staat betrokkenheid ook hoog in het vaandel. Al is het natuurlijk een extra uitdaging om je werknemers betrokken te houden als ze bij allerlei verschillende organisaties ingezet zijn. Toch voel ik mij betrokken bij Calco en ik wil jullie graag vertellen waarom!

Toen ik in november voor het eerst binnenkwam op het kantoor in Maarssen kwam ik in een groep met, voor mij, negen onbekenden. Aan het eind van de dag weet je echter al een stuk meer over iedereen. De eerste weken van de MasterClass bestaan uit intensieve inhoudelijke lessen met de groep en daarnaast veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en presentatie vaardigheden. Doordat je in die weken dag in dag uit met elkaar aan het werk bent, leer je elkaar in korte tijd goed kennen. Hierdoor was de groep na de eerste twee weken al erg hecht geworden.

Na twee weken is de groep al erg hecht.

Na dit eerste deel van de opleiding ging iedereen een specialisatie doen, bijvoorbeeld (functioneel) beheer of programmeren in Java, en ging iedereen wat meer z’n eigen weg. Na een tijdje kwamen de eerste intakes en werden de eerste mensen ingezet. Zo kreeg iedereen z’n eigen plekje bij een van de opdrachtgevers van Calco. Tijdens de opleiding krijgt iedere MasterClass professional ook een coach, dat is een andere professional uit de groep. Samen met je coach maak je afspraken om jezelf te blijven ontwikkelen. Om de zoveel tijd bespreek je dit met elkaar, door bijvoorbeeld samen te gaan eten of wat te drinken. Maar ook naast de coach-afspraken houden we als groep nog steeds contact en proberen we elkaar af en toe nog te zien en wat leuks met z’n allen te doen!

Nu ik bij PostNL werk ben ik natuurlijk ook wat meer betrokken geraakt bij deze organisatie. Maar ook hier zorgt Calco voor betrokkenheid. Zo hebben we een Calco – PostNL borrel waar alle Calco-ers die bij PostNL ingezet zijn (of inmiddels in dienst zijn) samenkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Het is heel leuk om te horen wat andere MasterClass professionals bij PostNL doen en om ervaringen uit te wisselen! Daarnaast is er elke maand het fieldgesprek met je fieldmanager waar je naast je opdracht, ook bespreekt wat er speelt bij Calco. En dan zijn er nog de technische meetings waarin alle MasterClass professionals samenkomen om elkaar weer te zien en te spreken, en ervaringen met elkaar te delen, en waar presentaties worden gegeven voor en door ingezette MasterClass Professionals en externe partijen!

Wil jij ook bij een organisatie werken die betrokken is bij haar werknemers? Of heb je nog vragen? Stuur me een berichtje via Twitter (Tess_Calco), benader me via LinkedIn of solliciteer direct via de site!

Onze opdrachtgevers